Χαρουπάλευρο
Το χαρουπάλευρο είναι ένα υγιεινό αλεύρι που χρησιμοποιείται αντί της σκόνης κακάο και της σοκολάτας. Μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων. Τα φασόλια χαρουπιού τα οποία προέρχονται από την χαρουπιά είναι εκ φύσεως γλυκά και δεν περιέχουν καφείνη, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κάλσιο (ασβέστιο) και βιταμίνη Ε. Αξιοποιήστε τις χαρουπιές της γειτονίας σας!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το χαρουπάλευρο αποθηκεύεται σε αεροστεγείς και αδιαφανείς συσκευασίες σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος για ένα χρόνο. Τα περικάρπιά του πρέπει να φροντίσετε να είναι σκούρα καφέ και γυαλιστερά χωρίς τρύπες, σχισμές ή μούχλα πριν χρησιμοποιηθούν. Eπίσης μπορείτε να τρίψετε και τους σπόρους.
Υλικά
-
φασόλια χαρουπιού
-
τανάλια
-
μύλο καφέ ή μπλέντερ
-
υπομονή
-
χρόνο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίξτε τα φασόλια με την τανάλια και αφαιρέστε τους σπόρους.
-
2
Τοποθετήστε τους άδειους σάκους από τα φασόλια (αυτούς κρατάμε) στο φούρνο, ανοίξτε τον στην χαμηλότερη θερμοκρασία και αφήστε τους σάκους να αποξηρανθούν όλη την νύχτα. Εναλλακτικά αποξηράνετέ τους στον αποξηραντή σας (αν διαθέτετε).
-
3
Την επόμενη μέρα τρίψτε τους στον μύλο του καφέ ή στο μπλέντερ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια