Χειροποίητα σπιτικά τορτελίνια

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
kristallenia
kristallenia @cook_8470069
,

Το έχουμε ξαναπεί πόσο μακαρονάδες είμαστε εγώ και ο Νικολίνος μου. Τα τορτελίνια είναι από τα αγαπημένα μας και έτσι αποφάσισα να φτιάξω χειροποίητα με γέμιση του γούστου μου. Δύσκολη συνταγή δεν είναι, απλά θέλει χρόνο και μεράκι για να φτιάξετε αυτά τα απίθανα ζυμαρικά που σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη στο έτερον ήμισυ όταν θα έρθει κουρασμένος από τη δουλεία και εσείς του σερβίρεται τα δικά σας τορτελίνια!!! Εμπρός λοιπόν σηκώστε μανίκια και φτιάξτε τα ωραιότερα τορτελίνια που έχει φάει ποτέ!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ δεν έχω στρόγγυλο κου-πατ και χρησιμοποίησα το καπάκι από τα βαζάκια των μπαχαρικών μου που έχει διάμετρο περίπου 4 εκατοστά.Τα έφτιαξα αρκετά νωρίτερα από την ώρα που θα τα έβραζα και είχαν περίπου 1.30 ώρα να ξεραθούν.Φτιάχνω μια απλή σάλτσα με κρέμα γάλακτος, μανιτάρια και μπεικον για να τα συνοδέψω και πασπαλίζω τυράκι όσο είναι ζεστά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

7 Minutes
2 καλοφαγάδες
  1. Για τη ζύμη
  2. 250 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  3. 0.5 κούπα νερό
  4. Για τη γέμιση
  5. 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  6. 3 κουταλιές της σούπας ρεγκάτο
  7. 6-7 φέτες γαλοπούλα
  8. 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
  9. ελάχιστο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το νερό μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

  2. 2

    Σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζουμε τα τυριά και την ψιλοκομμένη γαλοπούλα.

  3. 3

    Έπειτα προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.

  4. 4

    Γυρίζουμε στη ζύμη των μακαρονιών. Επιλέγουμε την προτελευταία σκάλα ώστε να μη βγεί πολύ λεπτό το φύλλο και μας δυσκολέψει στο γέμισμα.

  5. 5

    Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλα και τα κόβουμε σε κομμάτια ώστε να είναι ευκολοδούλευτα.

  6. 6

    Με ένα μικρού μεγέθους στρόγγυλο κου-πατ κόψτε τη ζύμη.

  7. 7

    Αφαιρέστε τα υπολείμματα ζύμης. Όση ζύμη αφαιρείται μπορείτε να την ξαναπεράσετε από τη μηχανή να την ανοίξετε σε φύλο και να ξανακάνετε την διαδικασία με το κου-πατ.

  8. 8

    Παίρνετε ένα στρόγγυλο ζύμης και το γεμίζετε με λίγο από τη γέμιση που έχουμε φτιάξει.

  9. 9

    Έπειτα το διπλώνουμε στα δυο.

  10. 10

    Κλείνουμε με προσοχή τις άκρες.

  11. 11

    Μετά ενώνουμε τις άκρες και τις πατάμε ελαφρά για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμο.

  12. 12

    Συνεχίζετε μέχρι να εξαντληθεί όλη η ζύμη. Κάθε φορά που τελειώνετε και ένα το τοποθετήτε σε ταψί ή λαδόκολλα και τα αφήνετε να ξεραθούν. Τώρα είναι έτοιμα να τα βράσατε και να τα συνοδέψετε με τη σάλτσα της αρεσκείας σας.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (16)

anthikouki
anthikouki @kiss_the_cook_again
5 πηρουνάκια για την περιγραφή κι ας μην την έχω δοκιμάσει ακόμη. Επειδή ψάχνω μια ζύμη για ζυμαρικά (π.χ. λαζάνια) χωρίς αυγά, κάνει αυτή; Δηλαδή για πέρασμα στη μηχανή εκεί που κόβει τα λαζάνια;

Από

kristallenia
kristallenia @cook_8470069
στις
,
Μου αρεσει να ανακατευομαι με την κουζίνα (να φτιάχνω τούρτες, γλυκάκια και φαγητά με αγάπη και μεράκι) ειμαι παντρεμενη με τον Νικολίνο μου που τον λατρεύω, είμαι μια ευτυχισμένη θεία χάρη στην Ανδριανούλα μου, λατρεύω τα λουλούδια και η βεραντούλα μου ειναι γεμάτη από λουλούδια με καθε λογής άρωμα και χρώμα...
Δες περισσότερα