κύρια φωτογραφία συνταγής Χυλωμένα Ρεβύθια
pennykoun
pennykoun @cook_8487401

Ειναι μία συνταγή για εμάς τις μοντέρνες νοικοκυρές που βιάζονται. Δε σκεφτονται να μουλιασουν τα ρεβυθια αποβραδίς και διαθέτουν χύτρα ταχύτητος και τα κάνουν όλα εκεί για ευκολία. Παρολαυτά τα ρεβίθια θα σας χυλώσουν λες και τα βράζατε 4 ώρες!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ιδανικά συνοδεύεται με λουκάνικο χωριάτικο σε φετάκια τα όποια τα έχουμε αφήσει να ροδίσουν στο τηγάνι το αντικολλητικό χωρίς λάδι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

65 Minutes
4 ατομα
  1. 500 γρ. ρεβιθια
  2. 1 ποτηρακι του κρασιού λάδι
  3. αλάτι
  4. πιπέρι
  5. κύμινο
  6. σκόρδο σε σκόνη
  7. 2 κύβους λαχανικών ή κότας
  8. λάδι
  9. 2 κουτ της σούπας αλεύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε βραστό νερό για 3-4 ώρες.

  2. 2

    Τα κλείνω στη χύτρα ταχύτητος με 2 δάχτυλα να τα σκεπάζει νερό, μόνο με αλάτι για 30 λεπτά

  3. 3

    Ανοίγω την χύτρα, προσθέτω 1 κύβο κότας, 1 κύβο νοστιμιά, αρκετό κύμινο, το λάδι, μισό λεμονί και 2 κρεμμυδάκια ξερά χοντροκομμένα, αν θέλω και σκόρδο σε σκόνη.

  4. 4

    Ξανακλείνω την χύτρα για 20 λεπτά.

  5. 5

    Εντωμεταξύ ετοιμάζω σε ένα μπολάκι 2 κου. σούπας αλεύρι με το άλλο μισό λεμόνι και ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και πιπέρι και τα χτυπώ πολύ καλά να διαλυθεί εντελώς το αλεύρι.

  6. 6

    Μόλις ανοίξω την χύτρα ρίχνω το μίγμα αλευριού μέσα ενώ βράζει το φαγητό και ανακατεύω πολύ αργά και προσεκτικά για να μην σπάσουν και διαλυθούν τα ρεβίθια.

  7. 7

    Σε 2-3 λεπτά έχει πάρει βράση και το αλεύρι και έχει χυλώσει και είναι έτοιμο προς φάγωμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

vagelis2765
vagelis2765 @cook_8475827
Θα ηθελα να ρωτησω στο πρωτο βημα 3-4 ωρες το εχουμε ανοιχτο το ματι της κουζινας στο τερμα?sorry αλλα ειμαι λιγο ασχετος.

Από

pennykoun
pennykoun @cook_8487401
στις