Χυλοπίτες με πέστο φέτας
Μία συνταγή πολύ νόστιμη, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα!
Υλικά
-
500 γρ. χυλοπίτες
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Γιά το πέστο φέτας
-
220 γρ. φέτα
-
1 κ.γλ. ρίγανη
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 κ.σ. κουκουνάρια
-
1 σκελίδα σκόρδου
-
1 φλ. τσ. φυλλαράκια μαϊντανού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις χυλοπίτες με αλατισμένο νερό. Τίς στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
-
2
Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά του πέστο. Αν το μείγμα βγεί σφιχτό, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. από το νερό που έβρασαν οι χυλοπίτες. Ανακατεύουμε το πέστο με τις χυλοπίτες και σερβίρουμε!
Σχόλια (18)