κύρια φωτογραφία συνταγής Χυλοπίτες με χαλούμι και δυόσμο
Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544

Λίγα μυστικά ακόμα

Άν χρησιμοποιήσουμε βιολογικές χυλοπίτες, πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες βρασμού. Αντί για χαλούμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μανούρι ή μοτσαρέλα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
4 άτομα
  1. 500 γρ. χυλοπίτες
  2. 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  3. 250 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρα κυβάκια
  4. 1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
  5. 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε το νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι και τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.

  2. 2

    Σε ένα φαρδύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμυδάκι ανακατεύοντας συνεχώς.

  3. 3

    Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το χαλούμι και το δυόσμο, αλατίζουμε ελάχιστα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ροδίσει το τυρί.

  4. 4

    Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι τις χυλοπίτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.

  5. 5

    Τις ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές μέχρι να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.

  6. 6

    Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

mkonstantina
mkonstantina @cook_8473904
Δυστυχώς χαλούμι δεν βρήκα και χρησιμοποιήσα μανούρι.Πολύ νόστιμο φαγητούλι,γρήγορο και ελαφρύ. :) ευχαριστούμε πολύ!

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις