Χυλοπίτες με χαλούμι και δυόσμο
Λίγα μυστικά ακόμα
Άν χρησιμοποιήσουμε βιολογικές χυλοπίτες, πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες βρασμού. Αντί για χαλούμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μανούρι ή μοτσαρέλα.
Υλικά
-
500 γρ. χυλοπίτες
-
6 κ.σ. ελαιόλαδο
-
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρα κυβάκια
-
1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένο δυόσμο
-
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλάτι και τις χυλοπίτες και τις βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
-
2
Σε ένα φαρδύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμυδάκι ανακατεύοντας συνεχώς.
-
3
Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το χαλούμι και το δυόσμο, αλατίζουμε ελάχιστα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ροδίσει το τυρί.
-
4
Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι τις χυλοπίτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι.
-
5
Τις ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές μέχρι να ενωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
-
6
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια (2)