Χυλοπίτες σούπα
Είναι φαγητό που συνήθως έτσι το τρώνε οι Πελοποννήσιοι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την κάνει η μέλλουσα πεθερούλα μου. Σας έδωσα την πιο ελαφριά και εύκολη παραλαγή. Εσείς μπορείτε να κάνετε ότι αλλαγές θέλετε μιας και το χυλοπιτάκι "σηκώνει" πολλές αφού είναι ζυμαρικό.Εμένα μου αρέσει το χυλοπιτάκι και με ντομάτα τρίβοντας ξερή μυζήθρα από την Αρκαδία από πάνω. Προτιμώ το χυλοπιτάκι ΒΛΑΧΑΚαλή σας όρεξη!!!
Υλικά
-
1 πακέτο χυλοπιτάκι (αν βρείτε παραδοσιακά ακόμη καλύτερα)
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
Τυρί φέτα περίπου 300γρ
-
Αλάτι προαιρετικά (ανάλογα και τη φέτα)
-
Λίγο πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω το χυλοπιτάκι σε νερό. Όχι πολύ για μην λιώσει και γίνει χάλια, κυρίως αφού κρυώσει.
-
2
Μόλις βράσει το χυλοπιτάκι δεν το στραγγίζω, ρίχνω λαδάκι, πιπέρι και αλάτι (αν θέλετε) και τη φέτα χοντροκομμένη. Ανακατεύω λίγο. Σερβίρω κατευθείαν να είναι το φαγητό ζεστό.
Σχόλια (4)