Χιονάτα φοντάν
Πολύ νόστιμα και εύκολα φοντάν, με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα δοκίμασα σε μια φίλη και ξετρελάθηκα ελπίζω να το παθετε κι εσεις . Αν τα θέλετε πιο ανοιχτοχρωμα θα βάλετε λιγοτερη κουβερτουρα .
Υλικά
-
2 πακέτα πτι μπερ
-
1 ποτηρι καρύδι τριμμενο
-
2 κουταλάκια ζαχαρη
-
1 κουβερτουρα λιωμένη σε μπεν μαρι
-
λίγο cointreau ή κονιάκ
-
1 μεγάλο σακουλακι ινδοκαρυδο
-
Σιρόπι
-
1 ποτηρι νερό
-
1 ποτηρι ζαχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω το νερο με τη ζαχαρη για 5 λεπτά και αφήνω το σιροπι να κρυώσει.
-
2
Θρυμματιζω πολύ τα μπισκότα (σαν σκόνη).
-
3
Σε ενα μπολ ανακατευω τα μπισκότα, τα τριμμενα καρύδια, τη λιωμενη σοκολάτα και τις δυο κουταλιές ζαχαρη και στο τέλος ρίχνω και το σιρόπι.
-
4
Ανακατευω πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα και πλάθω σε μικρα μπαλάκια.
-
5
Κάθε μπαλάκι το περνάω από το cointreau ή το κονιάκ και μετα από το ινδοκαρυδο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)