Χιονάτες
Μικρά κεκάκια τρυφερά χιονισμένα γιορτινά!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή να μην μουλιάζουν τα κέικ μέσα στο σιρόπι γιατί ειναι πολύ αφράτο και θα σπάει το κομμάτι. Πρέπει να φαίνεται κίτρινο μέσα το κέικ όταν το δαγκώνουμε. Επίσης κοβουμε τρίγωνα τύπου μπακλαβά ή μακρόστενα ή αν έχουμε μικρές φορμες αστεριών ή φεγγαριών κτλ. γίνονται πανέμορφα....
Υλικά
-
3 aυγά
-
300 γρ γάλα φρέσκο
-
300 γρ καλαμποκέλαιο
-
2 κούπες ζάχαρη
-
3 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
-
1 φακελάκι μπέικιν
-
2 βανίλιες
-
για το σιρόπι
-
1 κούπα ζάχαρη
-
3 κούπες νερό
-
300 γρ κουβερτούρα
-
4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
-
πολλή ινδική καρύδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ριχνουμε το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε σε άλλο μπωλ το αλέυρι, το μπέικιν και τις βανίλιες και το προσθέτουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια. Στην συνέχεια λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι το ταψί (ή στρώνουμε λαδόκολλα) και ρίχνουμε το μίγμα
-
2
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° για 15 με 20 λεπτά.
-
3
Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά. Το κόβουμε σε ατομικά κέικ ανάλογα με το σχήμα του ταψιού. Μπορούμε να το κοψουμε και με κουπ πατ.
-
4
Ταυτόχρονα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει καλά.
-
5
Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα κομμάτια και τέλος το λάδι. Με λευκή σοκολάτα και λίγο χρώμα, μπορούμε να έχουμε κόκκινο σιρόπι.
-
6
Με κουβερτούρα το κάνουμε σοκολατένιο το σιρόπι μας.
-
7
Οταν κρυώσουν και τα δύο βουταμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα κομμάτια κέικ στο σιρόπι.
-
8
Και έπειτα τα περνάμε απο την καρύδα.
-
9
Και ιδού οι ροζ χιονάτες!
-
10
Η επανάληψη μητέρα πάσης μαθήσεως. Επαναλαμβάνουμε με τη σοκολάτα.
-
11
Μετά το περνάμε από την καρύδα.
-
12
Κι έτοιμες και οι σοκολατένιες χιονάτες. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (60)