Χιονάτη όνειρο
Είναι πάρα πολύ καλή συνταγή και δοκιμασμένη άπειρες φορές και με μεγάλη επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν συνιστάται γι'αυτούς που κάνουν δίαιτα γιατι ένα μόνο κομμάτι δεν αρκεί! Την συνταγή αυτην την ξέρω πολλά χρόνια απο τότε που ήμουν κοριτσάκι (ηλικίες δεν λέμε) βέβαια υπάρχουν κι άλλες παραλλαγες της...
Υλικά
-
4 αβγά
-
2 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο (μου φαίνεται πιο ελαφρύ)
-
2 φλ. τσαγιού γάλα
-
3 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-
5 φλ. τσαγιού αλέυρι
-
1 βανίλια
-
1 μπέικιν
-
ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-
3 Ποτήρια νερό
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
2 κουτ.σούπας βούτυρο
-
2 Σακουλάκια ινδοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε ολα τα υλικά μαζι στο μίξερ και τα ρίχνουμε σε βουτυρώμένο ταψί (μεγάλο της κουζίνας) και ψήνουμε στους 170 βαθμους για περίπου 20 λεπτά. Θα πρέπει να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα και θα εχει την όψη σαν κέικ.
-
2
Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμαζουμε το σιρόπι σοκολάτας. Βάζουμε σε μία κατσαρολίτσα το νερό με την ζάχαρη και το βούτυρο να βράσει και προσθέτουμε και την κουβερτούρα και το αφήνουμε να πάρει ακόμα μία βράση.
-
3
Στο μεταξύ αφού έχει κρυώσει το"κέικ" το κόβουμε σε ορθογώνια κομμάτια(ή οπως σας βολεύει). Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε ένα μπωλ ρηχό. Παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι απο το κέικ προσεχτικά και το βουτάμε με γρήγορες κινήσεις μέσα στο σιρόπι μας γιατί θα λαπαδιάσει και έπειτα το περνάμε πάλι προσεχτικά απο το ινδοκάρυδο να πάει παντού προσέχοντας να μην μας σπάσει. Ετσι συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
-
4
Τις χιονάτες τις βαζουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν.
Σχόλια (7)