Χιονάτη της μαμάς

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Eleni_samos
Eleni_samos @cook_8466164
Sámos, Samos, Greece,Ellada

Ένα γλυκό πανεύκολο, άσπρο (εξ ού και το ονομά του), δροσερό, κατάλληλο για όλες τις ώρες και τις περιστάσεις!!! Το φτιάχνει η μαμά μου και το λατρεύω!!!

Recipe by Eleni_samos

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

160 Minutes
περίπου 12-14 κομμάτια
  1. 1 1/2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  2. 1 πακέτο μαργαρίνη (250γρ)
  3. 1 1/2 φακελάκια Άνθος Αραβοσίτου βανίλια
  4. 5 κ. σ. ζάχαρη
  5. 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  6. 1 κουτί Μόρφατ (ή Ερμόλ)
  7. Αρκετό ινδοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τα μπισκότα χωρίς να τα θρυμματίσουμε τελείως σε ένα πυρέξ και τα περιχύνουμε με τη μαργαρίνη (την οποία το έχουμε λιώσει).

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα 3/4 του λίτρου από το γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε ένα μπώλ βάζουμε το Άνθος Αραβοσίτου με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα και ανεκατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανεκατεύουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται κρέμα (σε χαμηλή φωτιά πάντα γιατί θα κολλήσει).

  3. 3

    Μόλις γίνει κρέμα το κατέβαζουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τα μπισκότα με αυτό. Αφήνουμε περίπου μισή ώρα να κρυώσει.

  4. 4

    Βάζουμε τη Μόρφατ στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ανέβει λίγο. Ρίχνουμε και το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για 5 λεπτά ακόμα. Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε να πάει παντού.

  5. 5

    Πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο (μπόλικο) και το αφήνουμε ακόμα 1 ώρα πρίν το βάλουμε στο ψυγείο.

  6. 6

    Αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 6-7 ώρες.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια (39)

Zoi Petseta
Zoi Petseta @pavlos1982
Καλημέρα,χρόνια πολλά και καλή χρονιά
Σε τι διαστάσεις ταψιού το κάνω???
(διορθώθηκε)

Από

Eleni_samos
Eleni_samos @cook_8466164
στις
Sámos, Samos, Greece,Ellada

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα