Χιονισμένα Έλατα
Γλυκά, τραγανά, χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα με καραμελένια γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το βούτυρο να είναι φρέσκο και καλής ποιότητας για άριστο αποτέλεσμα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά και την τρίβουμε στον τρίφτη στην χοντρή πλευρά πάνω στο ταψί (λαδόκολλα).
-
2
Το ψήνουμε στους 170°C ανακατεύοντας με το κουτάλι ανά διαστήματα για να μην αρπάξει (μη φοβάστε να ανοίγετε το φούρνο). (Το έχω ψήσει και σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και στον αέρα είναι το ίδιο δεν έχει διαφορά όπου σας βολεύει.) Για χρόνο υπολογίστε 40-60 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να γίνει χρυσαφένια αλλά όχι καφετιά, γι' αυτό το λόγο να το ανοίγετε συχνά και να ανακατεύετε ζωηρά για να ψήνεται ομοιόμορφα.
-
3
Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας το βούτυρο στο μίξερ να ασπρίσει και σιγά σιγά προσθέτουμε την μαρμελάδα γάλακτος. Στο τέλος βάζουμε βανίλια. Όταν κρυώσει το μπισκότο το ανακατεύουμε με την κρέμα να γίνει μια μάζα.
-
4
Μετά παίρνουμε ένα σφηνοπότηρο που να έχει στενό πάτο και να είναι πιο φαρδύ πάνω, παίρνουμε με το χεράκι το γεμίζουμε με τη μάζα όσο χωράει και το αναποδογυρίζουμε σ' ένα πιάτο. Έτσι κάνουμε με όλα. Πασχαλίζουμε με άχνη (και καλά χιονισμένα) ή με πολύχρωμα τρουφάκια (και καλά στολισμένα) και είναι τέλεια για Χριστούγεννα! Εννοείται ότι μπορούμε να στολίσουμε και με βουτυρόκρεμα ή όποιο άλλο γλάσο μας αρέσει!
Σχόλια