Χιονισμένοι κουραμπιέδες
Χιονισμένοι Κουραμπιέδες. Μακάρι σ’αυτές τις γιορτές, η ευτυχία να μας χαρίζεται όσο απλόχερα πασπαλίζεται η άχνη ζάχαρη πάνω στα βουτυράτα κουραμπιεδάκια μας!! Χρόνια Πολλά σ’όλους!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διατηρούμε το βούτυρό μου εκτός ψυγείου ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και το ζυγίζουμε για χρήση.
-
2
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη.
-
3
Ανακατεύουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά.
-
4
Πρέπει να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές κρεμώδες μίγμα.
-
5
Προσθέτουμε 1 κρόκο βιολογικού αβγού.
-
6
Βάζουμε τις βανίλιες.
-
7
Ρίχνουμε 1 κ. σ. μπράντυ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
8
Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και όσο πάρει (μαζί με το μπέικιν).
-
9
Συνεχίζοντας το ζύμωμα προσθέτω και τα αμύγδαλα
-
10
Εφόσον πρωτύτερα τα έχω καβουρντίσει σε λίγο φρέσκο βούτυρο για να αρωματιστούν.
-
11
Η ζύμη που θα αποκτήσουμε πρέπει να είναι λίγο σφιχτή.
-
12
Πλάθουμε τα κουραμπιεδάκια μας με τη βοήθεια cut-up σε διάφορα εορταστικά σχήματα.
-
13
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180o C για 15-20 λεπτά.
-
14
Μόλις αποκτήσουν χρώμα ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
-
15
Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία!
Σχόλια