pepita27
pepita27 @pepi

Χιονισμένοι Κουραμπιέδες. Μακάρι σ’αυτές τις γιορτές, η ευτυχία να μας χαρίζεται όσο απλόχερα πασπαλίζεται η άχνη ζάχαρη πάνω στα βουτυράτα κουραμπιεδάκια μας!! Χρόνια Πολλά σ’όλους!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50-60 κουραμπιεδάκια
  1. 400 γραμ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
  2. 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  3. 1 κρόκο βιολογικού αβγού
  4. 2 βανίλιες
  5. 1 κ. σ. μπράντυ
  6. 5-6 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (λιγότερο από κιλό)
  7. 2 κ. γ. κοφτές μπέικιν πάουντερ
  8. 1 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα σε ½ κ. γ. φρέσκο βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Διατηρούμε το βούτυρό μου εκτός ψυγείου ώστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου και το ζυγίζουμε για χρήση.

  2. 2

    Βάζουμε την άχνη ζάχαρη.

  3. 3

    Ανακατεύουμε πολύ καλά για 5 περίπου λεπτά.

  4. 4

    Πρέπει να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές κρεμώδες μίγμα.

  5. 5

    Προσθέτουμε 1 κρόκο βιολογικού αβγού.

  6. 6

    Βάζουμε τις βανίλιες.

  7. 7

    Ρίχνουμε 1 κ. σ. μπράντυ και συνεχίζουμε το χτύπημα.

  8. 8

    Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και όσο πάρει (μαζί με το μπέικιν).

  9. 9

    Συνεχίζοντας το ζύμωμα προσθέτω και τα αμύγδαλα

  10. 10

    Εφόσον πρωτύτερα τα έχω καβουρντίσει σε λίγο φρέσκο βούτυρο για να αρωματιστούν.

  11. 11

    Η ζύμη που θα αποκτήσουμε πρέπει να είναι λίγο σφιχτή.

  12. 12

    Πλάθουμε τα κουραμπιεδάκια μας με τη βοήθεια cut-up σε διάφορα εορταστικά σχήματα.

  13. 13

    Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180o C για 15-20 λεπτά.

  14. 14

    Μόλις αποκτήσουν χρώμα ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

  15. 15

    Πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία!