Χιονούλες
Μια πολύ εύκολη συνταγή με ελάχιστο χρόνο εκτέλεσης (περίπου 15-20 λεπτά).
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντι να κυλήσετε την χιονούλα σε ινδοκάρυδο, μπορείτε να την κυλίσετε σε τρούφα, ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς. Μια άλλη ακόμα ιδέα, αν σας αρέσουν τα φουντούκια, είναι να πλάσετε κάθε χιονούλα γύρω από ένα φουντούκι, είναι πολύ καλός συνδυασμός. Οι χιονούλες μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, διατηρούνται εξαιρετικά και είναι πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό στην περίπτωση έκτακτων καλεσμένων. Μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από την κατάψυξη ως παγωτίνια αλλά αρκούν λίγα λεπτά για να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. Είναι ιδανικές για παιδικά πάρτυ και επίσης είναι μια συνταγή που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα ίδια τα παιδιά. Ευχαριστούμε την Antie Christodoulou για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο (397 γρ.)
-
1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (περίπου 1 φλ.)
-
1-2 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αναμιγνύετε καλά σε ένα σκεύος τα υλικά (κρατήστε λίγο ινδοκάρυδο για να κυλήσετε τα μπαλάκια μετά) και κατόπιν τα πλάθετε σε μέγεθος που έχει περίπου ένα σοκολατάκι. Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ποσότητα ινδοκάρυδου, ανάλογα με το πόσο ξερό είναι. Πρέπει η μάζα να έχει αρκετή συνοχή ώστε να πλάθεται και να μην καταρρέει αλλά ούτε και να τρίβει.
-
2
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, ια να κάνετε χρωματιστή τη χιονούλα σας.
-
3
Κυλάτε την κάθε χιονούλα σε ένα πιατάκι με ινδοκάρυδο για επικάλυψη.
Σχόλια (94)