Χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας

Sitronella
Sitronella @Sitronella
Τραχήλα

Συνταγή του σεφ Κωνσταντίνου Τάση. Ζουμερά και πεντανόστιμα κομμάτια από ψαρονέφρι, όπως μας το έδειξαν οι σεφ στο σεμινάριο "Κερδίστε χρόνο στην κουζίνα" που έγινε σε συνεργασία με το Fairy και το Chef's Club.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πρόταση σερβιρίσματος: φρυγανιζουμε 3-4 φέτες ψωμί του τοστ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το κρέας πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, η κρεμώδης σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα ριζότο μανιταριών (https://cookpad.com/gr/sintages/3083321-rizoto-me-pandaisia-manitarion).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 1 κιλό ψαρονέφρι
  2. 200 γρ βούτυρο
  3. αλάτι
  4. πιπέρι
  5. 1 ποτήρι λευκό κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε σε βούτυρο τα κομμάτια από το ψαρονέφρι, αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει.

  2. 2

    Αφού ροδίσουν (δεν χρειάζονται πολύ ώρα) τα αφαιρούμε από το σκεύος και σβήνουμε τη σάλτσα που έμεινε στο σκεύος μας με ένα ποτήρι λευκό κρασί

  3. 3

    Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια βράση ενσωματώνουμε την παρμεζάνα, μέχρι να γλασσάρει και να γίνει μία κρεμώδης σάλτσα.

  4. 4

    Σερβίρουμε τα χοιρινά μενταγιόν με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (17)

Σχόλια (11)

ThanosR76
ThanosR76 @cook_8522471
Και μονο που το βλεπω μου ερχετε να το φαω!! :))

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Τραχήλα
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε