Χοιρινά μενταγιόν με κρεμώδη σάλτσα παρμεζάνας
Συνταγή του σεφ Κωνσταντίνου Τάση. Ζουμερά και πεντανόστιμα κομμάτια από ψαρονέφρι, όπως μας το έδειξαν οι σεφ στο σεμινάριο "Κερδίστε χρόνο στην κουζίνα" που έγινε σε συνεργασία με το Fairy και το Chef's Club.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρόταση σερβιρίσματος: φρυγανιζουμε 3-4 φέτες ψωμί του τοστ. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το κρέας πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί, η κρεμώδης σάλτσα παρμεζάνας από πάνω και δίπλα ριζότο μανιταριών (https://cookpad.com/gr/sintages/3083321-rizoto-me-pandaisia-manitarion).
Υλικά
-
1 κιλό ψαρονέφρι
-
200 γρ βούτυρο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 ποτήρι λευκό κρασί
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
100 γρ παρμεζάνα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρουμε σε βούτυρο τα κομμάτια από το ψαρονέφρι, αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει.
-
2
Αφού ροδίσουν (δεν χρειάζονται πολύ ώρα) τα αφαιρούμε από το σκεύος και σβήνουμε τη σάλτσα που έμεινε στο σκεύος μας με ένα ποτήρι λευκό κρασί
-
3
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια βράση ενσωματώνουμε την παρμεζάνα, μέχρι να γλασσάρει και να γίνει μία κρεμώδης σάλτσα.
-
4
Σερβίρουμε τα χοιρινά μενταγιόν με τη σάλτσα που φτιάξαμε και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σχόλια (11)