Σνίτσελ βιενουά (Wiener schnitzel)
Βιεννέζικη αγάπη!
Για τη σπιτική μαγιονέζα https://cookpad.com/gr/sintages/3088867-spitiki-magioneza
Υλικά
-
2 μοσχαρίσια ή χοιρινά σνίτσελ (από κιλότο/ τρανς)
-
2 αυγά
-
Αλάτι
-
Για sauce
-
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (dijon κατά προτίμηση)
-
2 κουτ. σούπας σπιτική μαγιονέζα https://cookpad.com/gr/sintages/3088867-spitiki-magioneza
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ' ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε λίγο.
-
2
Σε ξεχωριστά πιάτα τοποθετούμε το αλεύρι και τη φρυγανιά.
-
3
Βάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν την περιττή υγρασία, αλατοπιπερώνουμε από τη μια πλευρά και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο από την άλλη.
-
4
Αρχίζουμε το πανάρισμα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά.
-
5
Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20' περίπου, για να σφίξει το πανάρισμα.
-
6
Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, ώσπου να χρυσαφίσουν και οι δυο πλευρές.
-
7
Σερβίρουμε με τη sauce, αφού αναμείξουμε τα υλικά της.
-
8
Tip: Πανάρουμε με τα χέρια στο αλεύρι και στα αυγά και με πηρούνι στη φρυγανιά, για να μην "ποτίσουν" τα δάχτυλά μας και χάσουμε ποσότητα φρυγανιάς.
-
9
Συνοδεύεται με: πατάτες τηγανητές https://cookpad.com/gr/sintages/6062853-patates-tiganites
-
10
-
11
Εναλλακτικά: Αντί για sauce μπορεί να σερβιριστεί με μανιτάρια αλα κρεμ https://cookpad.com/gr/sintages/3090356-manitaria-ala-krem
Σχόλια (2)