κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινά στέικ με σάλτσα μήλου και μανιτάρια

Χοιρινά στέικ με σάλτσα μήλου και μανιτάρια

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. 600 γρ αγαρικά δασόβια ή πεδινά (μανιτάρια)
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 40 γρ. βούτυρο
  4. 4 φέτες από χοιρινό καρέ (από 200γρ)
  5. 1 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ
  6. Λίγο γουόρστερσάιρ σος
  7. 1 ποτήρι κρασί
  8. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια. Περιστρέφουμε τα πόδια για να ξεκολλήσουν από το καπέλο και τα κόβουμε σε φέτες. Τα καπέλα τα κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος τους σε τέταρτα ή όγδοα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.

  2. 2

    Καθαρίζουμε και το μήλο και το περνάμε απο χοντρό τρίφτη. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να αφρίσει και σοτάρουμε μέσα ελαφρα τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε εναλλάξ τα μήλα και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.

  3. 3

    Τα αφήνουμε σκεπασμένα να σιγοβράσουν περίπου 8 λεπτά. Στο μεταξύ σωτάρουμε τα στέικς σε βούτυρο κλαριφιέ για περίπου 5. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, και ριχνουμε λιγη από τη γουόστερσάιρ σος και την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε σε πιάτα τα στέικς, συνοδεύουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με πατάτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

maroulita
maroulita @cook_8448670
Ενδιαφέρουσα συνταγή, μόνο που έχω μερικές απορίες. Που βρίσκει κανείς αυτά τα μανιτάρια; Μπορώ να τα αντικαταστήσω με άλλο είδος και ποιο; Και τέλος, τι είναι το βούτυρο κλαριφιέ;

Από

skiouraki
skiouraki @cook_8451041
στις