Χοιρινά στέικ με σάλτσα μήλου και μανιτάρια
Υλικά
-
600 γρ αγαρικά δασόβια ή πεδινά (μανιτάρια)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 μήλο
-
40 γρ. βούτυρο
-
4 φέτες από χοιρινό καρέ (από 200γρ)
-
1 κ.σ. βούτυρο κλαριφιέ
-
Λίγο γουόρστερσάιρ σος
-
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
-
1 ποτήρι κρασί
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και βουρτσίζουμε τα μανιτάρια. Περιστρέφουμε τα πόδια για να ξεκολλήσουν από το καπέλο και τα κόβουμε σε φέτες. Τα καπέλα τα κόβουμε ανάλογα με το μέγεθος τους σε τέταρτα ή όγδοα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε κύβους.
-
2
Καθαρίζουμε και το μήλο και το περνάμε απο χοντρό τρίφτη. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να αφρίσει και σοτάρουμε μέσα ελαφρα τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε εναλλάξ τα μήλα και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε, σβήνουμε με το κρασί και καρυκεύουμε με αλατοπίπερο.
-
3
Τα αφήνουμε σκεπασμένα να σιγοβράσουν περίπου 8 λεπτά. Στο μεταξύ σωτάρουμε τα στέικς σε βούτυρο κλαριφιέ για περίπου 5. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, και ριχνουμε λιγη από τη γουόστερσάιρ σος και την κρέμα γάλακτος. Τοποθετούμε σε πιάτα τα στέικς, συνοδεύουμε με την σάλτσα και γαρνίρουμε με πατάτες.
Σχόλια (2)