Χοιρινές μπριζόλες με λαχανικά στο φούρνο
Η επιτυχία είναι σίγουρη και η νοστιμιά δεν περιγράφεται.
Υλικά
-
6 χοιρινές μπριζόλες (σχετικά άπαχες)
-
5-6 κρεμύδια
-
8-10 καρότα
-
5-6 ντομάτες
-
1 μεγάλο ματσάκι σέλινο
-
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
-
βούτυρο (για το τηγάνισμα)
-
0.5 ποτηράκι ελαιόλαδο
-
αλεύρι
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και ξεκινάμε κόβοντας τα κρεμύδια και τις ντομάτες ροδέλες, τα καρότα μακριά μπαστουνάκια και το σέλινο το αφήνουμε όπως είναι ολόκληρα τα κλωναράκια. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς.
-
2
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και αφού τις αλευρώσουμε καλά τις βάζουμε στο τηγάνι και τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
-
3
Ξεκινάμε στρώνοντας σε μεγάλο και βαθύ ταψί ακριβώς τα μισά λαχανικά που έχουμε στη λεκάνη μας, προσέχοντας να μην αφήσουμε κενά στο ταψί.
-
4
Στη συνέχεια τοποθετούμε τις ροδισμένες μπριζόλες τη μία δίπλα στην άλλη και συνεχίζουμε καλύπτοντας τις μπριζόλες με τα υπόλοιπα λαχανικά.
-
5
Ρίχνουμε το κρασί και το ελαιόλαδο, ελάχιστο νερό (ίσα να ραντιστούν, λόγω του ότι τα λαχανικά θα βγάλουν πολλά νερά) και ενώ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, ψήνουμε για 1 περίπου ώρα.
-
6
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.
Σχόλια (4)