alex88
alex88 @cook_8479566

Οι πιο ωραίες μπριζόλες κατσαρόλας που έχετε δοκιμάσει! Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης. Οι μπριζόλες γίνονται πολύ μαλακές και μελώνουν! Φτιαξτε τις και θα με θυμηθείτε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το νερό μπορεί να το προσθέτουμε ξανά και ξανά αν δεν έχουν μαλακώσει οι μπριζόλες. Επίσης εγώ στο τέλος βάζω και λίγο τυρι ρεγκάτο τριμμένο για να μελώσει ακόμα πιο πολύ!Δεν γράφω χρόνους γιατι εξαρτάται από την κουζίνα του καθενος. Πάντως στο σύνολο της η συνταγή κανει να γίνει περίπου 2 ώρες.Τέλος μπορείτε να το συνοδέψετε και με ρυζάκι ή πατατούλες φούρνου!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 με 5 άτομα
  1. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  2. 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  3. 1/4 κούπας λάδι
  4. 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  5. 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  6. 1/4 κούπας ξύδι μπαλσάμικο
  7. 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
  8. 1 χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
  9. 2-3 δαφνόφυλλα
  10. λίγο θυμάρι
  11. λίγο τριμμένο χαμομήλι
  12. λίγη ξερή ρίγανη
  13. αλάτι
  14. πιπέρι
  15. νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και σωτάρουμε τις μπριζόλες.

  2. 2

    Αφού σωταριστούν απ' όλες τις πλευρές ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο να σωταριστούν και αυτά.

  3. 3

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το χαμομήλι, τη ρίγανη, το πιπέρι και τα δαφνόφυλλα(όχι ακόμα το αλάτι για να μην σφίξουν).

  4. 4

    Σβήνουμε τις μπριζόλες με το κρασί.

  5. 5

    Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αρκετό νερό να σκεπαστούν οι μπριζόλες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

  6. 6

    Βράζουμε για αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες(μέχρι να τις πιάνουμε με το πιρούνι και να είναι μαλακές).

  7. 7

    Σ'αυτό το σημείο προσθέτουμε και το αλάτι.

  8. 8

    Σ' άλλο μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το μέλι,τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο πολύ καλά.

  9. 9

    Αφού εξατμιστεί καλά το νεράκι με το κρασί και στον πάτο της κατσαρόλας έχει ελάχιστο υγρό, ρίχνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε και τα ξερά δαμάσκηνα.

  10. 10

    Βράζουμε μέχρι να μελώσει το μείγμα και να πήξει η κρέμα γάλακτος.

  11. 11

    Ρίχνουμε τον μαιντανο και βράζουμε για 5 λεπτάκια ακόμα και σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

konma
konma @Konma
Μου άρεσαν πολύ τα αρώματα! Ίσως μου έπεσε λίγο παραπάνω κρέμα γάλακτος (δύο μικρά κουτάκια). Την επόμενη φορά θα αραιώσω ένα κουτάκι με γάλα εβαπορέ για να γίνει πιο ελαφρύ....

Από

alex88
alex88 @cook_8479566
στις

Κορυφαία αναζήτηση σε