Χοιρινές Μπριζόλες σπέσιαλ
Χοιρινές μπριζόλες με πιπεριές, ντομάτες και κρεμμύδια για σούπερ γεύση!
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατανθράκων
Τη συνταγή αυτή την πήρα από μια φίλη μου που είναι εξαιρετική μαγείρισσα με μεγάλη έμπνευση, τη Βάσω. Θα πάθετε όταν τη δοκιμάσετε!
Υλικά
-
1 ντομάτα μεγάλη
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 πράσινη πιπεριά
-
ελαιόλαδο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-
1 κουταλιά ξύδι
-
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από το προηγούμενο βράδυ, φτιάχνουμε μια μαρινάδα με το ελαιόλαδο, τις 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι, το ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα. Βουτάμε μέσα τις μπριζόλες και τις αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο να μαριναριστούν.
-
2
Την επόμενη μέρα, παίρνουμε ένα ταψί ή μεγάλο πυρέξ. Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε στη βάση του ταψιού. Από πάνω, τοποθετούμε τις μπριζόλες. Κόβουμε σε ροδέλες και την ντομάτα και τις πιπεριές και τοποθετούμε πάνω σε κάθε μπριζόλα εναλλάξ από μια ροδέλα ντομάτα, πιπεριά κόκκινη, πιπεριά πράσινη.
-
3
Αφού έχουμε καλύψει τις μπριζόλες με τα λαχανικά μας, τις περιχύνουμε με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στο φούρνο.
-
4
Ψήνουμε στους 180-200 μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά, γύρω στα 40 λεπτά.
-
5
Προς το τέλος του ψησίματος, ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί για έξτρα γεύση.
Σχόλια (51)