Χοιρινές Πανσέτες με κόλιαντρο
Ένα εύκολο και νόστιμο φαγητό έτοιμο σε 15 λεπτά και κόστος λιγότερο από 5 ευρώ!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταιριάζει απόλυτα με χωριάτικη σαλάτα και για μεγαλύτερη ατασταλία πατατούλες τηγανητές.
Υλικά
-
8 πανσέτες χοιρινές (περίπου 600γρ)
-
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
κόλιαντρο ξερό τριμμένο
-
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
-
φρεσκοστιμμένο λεμόνι για το σερβίρισμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και απλώνουμε τις πανσέτες. Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
-
2
Αφού περάσουν 3 λεπτά γυρίζουμε τις πανσέτες από την άλλη μεριά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και μπόλικο κόλιαντρο.
-
3
Ξανακλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Έπειτα γυρίζουμε τις πανσέτες και ρίχνουμε το κρασί. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για άλλα 3 λεπτά.
-
4
Ξεσκεπάζουμε το καπάκι και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά γυρίζοντας τις πανσέτες έτσι ώστε να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
-
5
Ρίχνουμε λεμονάκι ανάλογα με τα γούστα μας. Καλή όρεξη!
Σχόλια (2)