Χοιρινή τηγανιά 'ala creme' με κοφτό μακαρονάκι
Νοστιμιά... μοναδική!!! Γεύση απίθανη!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή αυτή την έφτιαξα εχθές από έμπνευση δική μου... Έγινε τέλεια και μας άρεσε πολύ.... δοκιμάστε την και πέστε μου τη γνώμη σας
Υλικά
-
1,5 κιλό χοιρινή τηγανιά
-
2 μέτρια κρεμύδια ξερά τριμένα
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
1 κουτί μανιτάρια 500 γρ στραγγισμένα (δεν πετάμε το ζουμί)
-
1/2 νεροπότηρο αραβοσιτέλαιο
-
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
-
1 κρέμα γάλακτος 500γρ (για μαγειρική)
-
100 γρ φέτα λιωμένη με πηρούνι
-
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
-
500 γρ κοφτό μακαρονάκι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει καλά.
-
2
Σε κατσαρόλα βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρεμύδι να τσιγαριστεί.
-
3
Βάζουμε το κρέας και τα μανιτάρια και αφήνουμε να ροδίσουν λίγο και να πιούν λίγο τα υγρά τους.
-
4
Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε και λίγο θυμάρι.
-
5
Ρίχνουμε το ζουμί από τα μανιτάρια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαλακώσει λίγο το κρέας.
-
6
Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
-
7
Όταν δούμε ότι το κρέας έχει λίγο μαλακώσει μεταφέρουμε όλο το φαγητό σε μια γάστρα που σκεπάζει. Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και το βάζουμε σκεπασμένο στο φούρνο να βράσει.'
-
8
Οταν δούμε ότι το κρέας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ενα μπώλ τη φέτα και την αραιώνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος. Τη ρίχνουμε στο φαγητό μαζί και την υπόλοιπη κρέμα.
-
9
Αφήνουμε να βράσει και ρίχνουμε το μακαρονάκι (να προσέχετε το φαγητό γιατί ίσως χρειαστεί και λίγο νερό ακόμα).
-
10
Όταν ψηθεί και το μακαρονάκι το φαγητό μας είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε ζεστό με λίγο τριμένο τυράκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (11)
Θα δοκιμαστεί συντόμως!
Τα πηρουνάκια είναι για την έμπνευση.