Χοιρινή τηγανιά - Βουνίσιο
Μια ξεχωριστή τηγανιά που θα σας τρέχουν τα σάλια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό σε κομματάκια (τηγανιά)
-
1 πιπεριά πράσινη
-
1 πιπεριά κόκκινη
-
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
-
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
-
2-3 ντομάτες
-
1 μεγάλο κομμάτι φέτα (αυτό εξαρτάται από τα γούστα)
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
ρίγανη
-
λίγο ταμπάσκο
-
λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά το κρέας.
-
2
Σε ένα τηγάνι και με λίγο λάδι σοτάρουμε το κρέας για να μαλακώσει και να πάρει χρώμα.
-
3
Βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά και το βάζουμε στην άκρη.
-
4
Σε τηγάνι με λάδι ρίχνουμε τις κομμένες πιπεριές και τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) αφού τα έχουμε πρώτα κόψει σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε. Προσοχή να μην καούν.
-
5
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες οι οποίες πρέπει να είναι κομμένες σε φέτες και ανακατεύουμε συνεχώς και να λιώσουν.
-
6
Προσθέτουμε αλάτι (όχι πολύ γιατί είναι αλμυρή η φέτα), πιπέρι, ρίγανη και το ταμπάσκο.
-
7
Αφού πάρουν βράση και γίνει μια ωραία σάλτσα ρίχνουμε τα κρεατάκια και τα αφήνουμε λίγο να πάρουν βράσει με την σάλτσα και λίγο πριν τα βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε την χοντροκομμένη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να λίωσει.
-
8
Το φαγητό είναι έτοιμο.
Σχόλια (12)