Χοιρινή τηγανιά η εύκολη
Μια γρήγορη, εύκολη, πεντανόστιμη και οικονομική τηγανιά για αρχάριους
Λίγα μυστικά ακόμα
χαμηλών υδατάνθρακων
Μπορείτε στο μαρινάρισμα να προσθέσετε και ελαιόλαδο. Στο τηγάνι όπως προανέφερα δε χρειάζεται να βάλετε καθόλου λάδι.Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και μουστάρδα με μέλι και ήταν μια χαρά.Επίσης αν σας αρεσει το καυτερό μπορείτε να βάλετε στο μίγμα μέσα και πιπέρι καγιέν (μισο κ.γλυκου)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαρινάρουμε το χοιρινό με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη από όλες τις μεριές και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας κάλα
-
2
Ζεσταίνουμε το τηγάνι στο δυνατό καλά μέχρι να κάψει
-
3
Αραδιάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού μέσα στο τηγάνι χωρίς να ρίξουμε καθόλου λάδι και κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να πάρει βράση
-
4
Ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και γυρνάμε τα κομμάτια του κρέατος έτσι ώστε να πάρουν χρώμα απ όλες τις μεριές και ξανακλείνουμε το καπάκι
-
5
Σε ένα μπολ-ποτήρι στίβουμε ενα λεμόνι, ρίχνουμε 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα όποια θέλετε και μισό ποτήρι νερό.
-
6
Στα τελευταία 5 λεπτά που θα νιώσουμε πως το κρέας μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο φαγητό μας και το ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
-
7
Κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και περιχύνουμε το κρέας μας έτσι ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα όπως στην εικόνα
Σχόλια (20)