Χοιρινή τηγανιά η εύκολη

Bαθμολογία: 4.931
       
 
29 ψήφοι
,

Περιγραφή

Μια γρήγορη, εύκολη, πεντανόστιμη και οικονομική τηγανιά για αρχάριους

Χοιρινή τηγανιά η εύκολη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό χοιρινό για τηγανιά (σπάλα ή λαιμός ή και τα δυο)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • 1/2 ποτήρι νερό
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Χοιρινό
Μέθοδος: Τηγανιού
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Μουστάρδα
Κόστος:
(15 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(16 ψήφοι)
Προετοιμασία: 7' (12 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 35' (9 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Μαρινάρουμε το χοιρινό με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη από όλες τις μεριές και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας κάλα
  2. Ζεσταίνουμε το τηγάνι στο δυνατό καλά μέχρι να κάψει
  3. Αραδιάζουμε τα κομμάτια του χοιρινού μέσα στο τηγάνι χωρίς να ρίξουμε καθόλου λάδι και κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να πάρει βράση
  4. Ανά διαστήματα ανοίγουμε το καπάκι και γυρνάμε τα κομμάτια του κρέατος έτσι ώστε να πάρουν χρώμα απ όλες τις μεριές και ξανακλείνουμε το καπάκι
  5. Σε ένα μπολ-ποτήρι στίβουμε ενα λεμόνι, ρίχνουμε 3 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα όποια θέλετε και μισό ποτήρι νερό.
  6. Στα τελευταία 5 λεπτά που θα νιώσουμε πως το κρέας μας είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μείγμα αυτό στο φαγητό μας και το ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά
  7. Κατεβάζουμε την φωτιά στο μισό και περιχύνουμε το κρέας μας έτσι ώστε να πάει παντού και το αφήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα όπως στην εικόνα

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε στο μαρινάρισμα να προσθέσετε και ελαιόλαδο. Στο τηγάνι όπως προανέφερα δε χρειάζεται να βάλετε καθόλου λάδι.

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει και μουστάρδα με μέλι και ήταν μια χαρά.

Επίσης αν σας αρεσει το καυτερό μπορείτε να βάλετε στο μίγμα μέσα και πιπέρι καγιέν (μισο κ.γλυκου)

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Kata123456789, 9-6-16  
    #
    Σχόλιο από Strata Al., 26-7-16  
    Αφού πήρε σχεδόν χρώμα το κρέας, προσέθεσα πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και έσβησα με κρασί. Επίσης μαζί με το λεμόνι και τη μουστάρδα, έβαλα και λίγο μέλι.
    #
    Σχόλιο από common, 28-11-16  
    Στο τελευταίο βήμα, που ρίχνουμε το μίγμα μουστάρδα-λεμόνι-νερό στο τηγάνι, εμένα μου εξατμίστηκε αμέσως και έμεινε χωρίς σάλτσα. Το πάθατε κι εσείς;
    #
    Σχόλιο από Dimitris Zafiris, 11-12-16  
    #
    Σχόλιο από bournela, 16-12-16  
    Τόσο απλή και τόσο φανταστική!Πρόσθεσα μια κουταλιά της σούπας μέλι και πιπεριές φλωρίνης..Τώρα πια κάνω διπλή δόση σάλτσας γιατί ποτέ δεν είναι αρκετή!!!
    #
    Σχόλιο από aretula, 26-12-16  
    Εύκολη,γρήγορη και πεντανόστιμη! Την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερη μουστάρδα , γιατί ήταν πολύ έντονη η γεύση της...
    #
    Σχόλιο από CHRISA1628, 16-3-17  
    Πολυ νοστιμη κ ευκολη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από KonTinos2017, 7-5-17  
    Ενδιαφέρουσα συνταγή. Είναι γρήγορη, εύκολη και χαμηλού κόστους πράγμα που την κάνει ιδανική για φοιτητές
    #
    Σχόλιο από KonTinos2017, 7-5-17  
    Προσέθεσα ελάχιστο μέλι στο μείγμα λεμόνι νερό μουστάρδα.
    Επίσης, αφού πήραν χρώμα και έβρασε όλο το νερό που εκκρίθηκε τα έσβησα με λίγο λευκό κρασί. Στο τέλος το συνόδευσα με ρύζι και πατατάκια όπου, επειδή ήταν καυτερό, θύμιζε μεξικάνικο.
    #
    Σχόλιο από donrou, 9-6-17  
    #
    Σχόλιο από aggelos30, 19-6-17  
    Γύρισα από δουλειά και δεν είχα χρόνο και έτσι την έκανα στην χύτρα, έσβησα με κρασί λευκό και πρόσθεσα χυμό πορτοκάλι!! Στο τέλος έβαλα την μουστάρδα με μισό λεμονι, μια μικρή κουταλιά κορν Φλάουερ και λίγο Ζαχαρίτσα !!! Γλυφαμε τα πιάτα !!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    27 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από BABYPAPS, 3-9-13  
    Πολυ νοστιμη κ ευκολη συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Peloma BoQ, 22-2-14  
    #
    Σχόλιο από somi085, 10-5-14  
    #
    Σχόλιο από kaitn, 8-9-14  
    υπέροχο!
    #
    Σχόλιο από τασου-20, 14-10-14  
    πολυ ευκολο και νοστιμοτατο!
    #
    Σχόλιο από chrkou, 17-10-14  
    #
    Σχόλιο από zouzou91, 24-11-14  
    #
    Σχόλιο από Wendy, 1-12-14  
    Τέλεια!
    #
    Σχόλιο από kalcha, 9-2-15  
    #
    Σχόλιο από giannaaek, 17-3-15  
    Την έφαγε ο άντρας μου και του θύμισε της μάνας του άρα είναι πολύ καλή η συνταγή.εγώ δεν ξέρω να σας πω αφού δεν τρώω χοιρινό αλλά θα το φτιάξω και με κοτόπουλο,ελπίζω να βγει καλό.
    #
    Σχόλιο από ANNAMARIA L., 24-3-15  
    Όλες οι συνταγές με χοιρινή τηγανιά, είναι τέλειες.
    Σίγουρα και οι παραλλαγές με κορόπουλο θα είναι γευστικές.
    #
    Σχόλιο από Greta.c, 28-5-15  
    #
    Σχόλιο από kit_katerina, 22-8-15  
    Ευκολο, γρηγορο και νοστιμο!!!
    #
    Σχόλιο από αποστολια, 4-9-15  
    #
    Σχόλιο από kachorra, 1-10-15  
    Νοστιμη τηγανια!!
    #
    Σχόλιο από anoula, 7-10-15  
    πολυ νοστιμη
    αν θελετε να δωσετε και λιγο χρωμα προσθεστε λιγο πελτε
    #
    Σχόλιο από κώσκαρ, 8-11-15  
    #
    Σχόλιο από Andriana Papadimou, 23-12-15  
    #
    Σχόλιο από aga05, 29-12-15  
    #
    Σχόλιο από Kata123456789, 9-6-16  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από christinabag, 15-2-16  
    Δεν ξέρω τι να πω, βλέπω εδώ καλα σχόλια για τη συνταγή αλλά εμενα το κρέας μου βγήκε πολύ στεγνό. Πόση πρέπει να μείνει το κρέας με το καπάκι σκεπασμένο;
    #
    Σχόλιο από common, 28-11-16  
    Στο τελευταίο βήμα, που ρίχνουμε το μίγμα μουστάρδα-λεμόνι-νερό στο τηγάνι, εμένα μου εξατμίστηκε αμέσως και έμεινε χωρίς σάλτσα. Το πάθατε κι εσείς;

    3 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από Strata Al., 26-7-16  
    Αφού πήρε σχεδόν χρώμα το κρέας, προσέθεσα πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και έσβησα με κρασί. Επίσης μαζί με το λεμόνι και τη μουστάρδα, έβαλα και λίγο μέλι.
    #
    Σχόλιο από bournela, 16-12-16  
    Τόσο απλή και τόσο φανταστική!Πρόσθεσα μια κουταλιά της σούπας μέλι και πιπεριές φλωρίνης..Τώρα πια κάνω διπλή δόση σάλτσας γιατί ποτέ δεν είναι αρκετή!!!
    #
    Σχόλιο από KonTinos2017, 7-5-17  
    Προσέθεσα ελάχιστο μέλι στο μείγμα λεμόνι νερό μουστάρδα.
    Επίσης, αφού πήραν χρώμα και έβρασε όλο το νερό που εκκρίθηκε τα έσβησα με λίγο λευκό κρασί. Στο τέλος το συνόδευσα με ρύζι και πατατάκια όπου, επειδή ήταν καυτερό, θύμιζε μεξικάνικο.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Τα κομμάτια του χοιρινού
    Αν νομίζετε πως το ψαρονέφρι είναι το νεφρό το...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της niki44
    Κρέας
    Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της 4ngeL
    Τσικνοπέμπτη 2016
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της Ναυσικά
    Αγαπημενες συνταγες
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της Greta.c
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 26 αγαπημένων συνταγών, του/της tperisteris