Χοιρινή τηγανιά με φέτα και ντομάτα
Nόστιμη χοιρινή τηγανιά που δεν έχει λάδι αλλά με πολλή νοστιμιά...
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρέας είναι σημαντικό να το αφήσουμε να μαριναριστεί γιατί όταν μαγειρευτεί μοσχοβολάει.Το ότι το τηγανίζουμε με ότι λίπος και υγρά βγάλει δεν στερείται νοστιμιάς, απ' ότι εάν το τηγανίζαμε σε λάδι. Σερβίρεται μαζί με πατάτες τηγανητές.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το κρέας και ρίχουμε κρασί μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
-
2
Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
-
3
Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε ελαφρά το κρέας.
-
4
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στρώνουμε το κρέας και το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε να τηγανιστεί από το λίπος του και τα υγρά του.
-
5
Κατά την διάρκεια του τηγανίσματος πασπαλίζουμε με ρίγανη.
-
6
Όταν ροδίσει το κρέας και πριν αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά προσθέτουμε τη ντομάτα, την οποία έχουμε τεμαχίσει σε κύβους, και την φέτα που την έχουμε τρίψει ελαφρά και ανακατεύουμε.
-
7
Σερβίρουμε αμέσως γιατί πρέπει να φαγωθεί ζεστό.
Σχόλια (8)