Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
2 άτομα
  1. 1/2 κιλό ελιά ή σπάλα χοιρινή κομμένη σε κομμάτια
  2. 1 φλιτζ. τσαγιού κους κους
  3. 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  4. 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  5. 50 ml ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικά)
  6. 100 ml κρασί λευκό ξηρό
  7. 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  8. 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  9. Χυμός από 1 λεμόνι
  10. Αλάτι
  11. Ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαρινάρουμε το κρέας σ' ένα μπολ με κρασί, μουστάρδα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  2. 2

    Αφού περάσει το διάστημα αυτό, το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρέας με τη μαρινάδα και σοτάρουμε για 15' περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  3. 3

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 10' περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Αφότου γίνει, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και ρίγανη.

  4. 4

    Παράλληλα, σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι και το ζωμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κους κους και το αφήνουμε να φουσκώσει για 10' σκεπασμένο με μία πετσέτα. Στο τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
πολύ ωραία η συνταγή σου για τηγανιά! εγώ την συνοδευσα με ρυζάκι

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα