Χοιρινή τηγανιά με κους κους
Τηγανιά... λουκουμάκι
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαρινάρουμε το κρέας σ' ένα μπολ με κρασί, μουστάρδα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
2
Αφού περάσει το διάστημα αυτό, το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρέας με τη μαρινάδα και σοτάρουμε για 15' περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 10' περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Αφότου γίνει, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και ρίγανη.
-
4
Παράλληλα, σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι και το ζωμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κους κους και το αφήνουμε να φουσκώσει για 10' σκεπασμένο με μία πετσέτα. Στο τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Σχόλια (3)