κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα

Μαγειρεύτηκε 4 φορές
Μαίρη Κ
Μαίρη Κ @cook_8477916
,Ελλάδα

Μία παραλλαγή της κλασικής τηγανιάς. Την πρωτοδοκίμασα πρίν από πολλά χρόνια στο σπίτι της νονάς του αδελφού μου και από τότε έχει γίνει αγαπημένη. Ιδανικός μεζές για κρασί και τσίπουρο. Μία συνταγή για αυτούς που λατρεύουν τη μουστάρδα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια κατεψυγμένα ή κονσέρβα. Σε αυτή όμως την περίπτωση ρισκάρετε τη γεύση γιάτι τίποτα δεν συγκρίνεται με το φρέσκο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πικάντικη μουστάρδα αν σας αρέσει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  2. 2 πράσινες πιπεριές
  3. 500 gr μανιτάρια άσπρα φρέσκα
  4. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
  5. ελαιόλαδο
  6. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και στεγώνουμε καλά το κρέας.

  2. 2

    Ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε καλά το χοιρινό.

  3. 3

    Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο κρέας και αλατοπιπερώνουμε.

  4. 4

    Μαγειρέυουμε καλά το χοιρινό και τα μανιτάρια και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

  5. 5

    Πέντε λεπτά πρίν το τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές.

  6. 6

    Στο τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σβήνουμε τη φωτιά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (4)

Σχόλια (2)

littlefairy
littlefairy @cook_8463513
Πάντα άκουγα για τηγανιά και δεν ενθουσιαζόμουν στην ιδέα... μέχρι που την έφαγα. Τι έχανα τόσα χρόνια; Έτσι μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω να την κάνω και εγώ. Πολύ ωραία συνταγή αν και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις, ίσως με βάση και τα προσωπικά μας γούστα.
1) Πιπεριά προτίμησα την κόκκινη καθότι πιο γλυκιά στη γεύση (η πράσινη καμιά φορά πικρίζει λίγο).
2) Μαρινάρισα το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, μπούκοβο, λίγο λάδι και τη μισή μουστάρδα για μισή ώρα τουλάχιστον.
3) Ζέστανα το τηγάνι (δίχως λάδι) και όταν έκαψε έριξα το μαριναρισμένο κρέας μου και προς το τέλος πρόσθεσα τις πιπεριές.
4) Αν έχω, βάζω και φρέσκα μανιτάρια.
Πάντως τα πιρουνάκια αξίζουν στη συνταγή με ή χωρίς τς προσωπικές μου παραλλαγές. Μπράβο και σε ευχαριστούμε για τη συνταγή.

Από

Μαίρη Κ
Μαίρη Κ @cook_8477916
στις
,Ελλάδα
Είμαι 36 χρονών και παντρεμένη εδώ και 5 χρόνια με το Γιάννη. Έχουμε μία μικρούλα 2 χρονών, τη Βαλέρια, και πριν από 3 μήνες αποκτήσαμε το δεύτερο ζουζούνι μας, αγοράκι αυτή τη φορά! Ζούμε στο Νέο Ηράκλειο και ελπίζουμε, κάποια στιγμή, να τα καταφέρουμε να φύγουμε από την Αθήνα (αν και λόγω δουλειάς δεν το βλέπω πολύ πιθανό.)Εργάζομαι στην οικογενειακή επιχείρηση. Αγαπώ πολύ τη μαγειρική και μ' αρέσει να δοκιμάζω καινούριες γεύσεις. Πρωτομπήκα στην κουζίνα στα 9 μου και από τότε δεν έχω βγει ποτέ!!! Λατrεύω τα θαλασσινά και τα λαδερά φαγητά! Το site το βρήκα τυχαία ένα βράδυ που έψαχνα συνταγή για λεμοντσέλο! Από τότε το συμβουλεύομαι συχνά και τελευταία άρχισα να ανεβάζω κάποιες από τις συνταγές μου!!!!
Δες περισσότερα