Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα
Μία παραλλαγή της κλασικής τηγανιάς. Την πρωτοδοκίμασα πρίν από πολλά χρόνια στο σπίτι της νονάς του αδελφού μου και από τότε έχει γίνει αγαπημένη. Ιδανικός μεζές για κρασί και τσίπουρο. Μία συνταγή για αυτούς που λατρεύουν τη μουστάρδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια κατεψυγμένα ή κονσέρβα. Σε αυτή όμως την περίπτωση ρισκάρετε τη γεύση γιάτι τίποτα δεν συγκρίνεται με το φρέσκο. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πικάντικη μουστάρδα αν σας αρέσει.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε και στεγώνουμε καλά το κρέας.
-
2
Ζεσταινουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε καλά το χοιρινό.
-
3
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τις προσθέτουμε στο κρέας και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Μαγειρέυουμε καλά το χοιρινό και τα μανιτάρια και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
-
5
Πέντε λεπτά πρίν το τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές.
-
6
Στο τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και σβήνουμε τη φωτιά.
Σχόλια (2)
1) Πιπεριά προτίμησα την κόκκινη καθότι πιο γλυκιά στη γεύση (η πράσινη καμιά φορά πικρίζει λίγο).
2) Μαρινάρισα το κρέας με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, μπούκοβο, λίγο λάδι και τη μισή μουστάρδα για μισή ώρα τουλάχιστον.
3) Ζέστανα το τηγάνι (δίχως λάδι) και όταν έκαψε έριξα το μαριναρισμένο κρέας μου και προς το τέλος πρόσθεσα τις πιπεριές.
4) Αν έχω, βάζω και φρέσκα μανιτάρια.
Πάντως τα πιρουνάκια αξίζουν στη συνταγή με ή χωρίς τς προσωπικές μου παραλλαγές. Μπράβο και σε ευχαριστούμε για τη συνταγή.