Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές και sprite
Μια διαφορετική παραλλαγή της κλασσικής τηγανιάς με πολύχρωμες πιπεριές και sprite που θα σας εντυπωσιάσει.
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό (για τηγανιά)
-
3 κρεμμύδια (σε ροδέλες)
-
1 πιπεριά κόκκινη (σε ροδέλες)
-
1 πιπεριά πορτοκαλί (σε ροδέλες)
-
1 πιπεριά κίτρινη (σε ροδέλες)
-
1 πιπεριά πράσινη (σε ροδέλες)
-
3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
-
1 ποτηράκι κρασί (ποτήρι του κρασιού)
-
1 ποτηράκι sprite
-
1/2 ποτηράκι ελαιόλαδο
-
1-2 λεμόνια
-
2 κ. αλάτι
-
1 ποτηράκι νερό
-
1 κ. πιπέρι
-
1-2 κ. της σούπας ρίγανη
-
2 κυβάκια ζωμό λαχανικών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζω το χοιρινό για 30’ με το ζωμό, το ξαφρίζω όποτε χρειαστεί, το σουρώνω σε ένα τρυπητό και το αφήνω σε μια άκρη.
-
2
Σε ένα τηγάνι ρίχνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι, την πιπεριά έπειτα το σκόρδο και τέλος ρίχνω το κρέας και ανακατεύω πολύ καλά. Σβήνω με το κρασί και αφήνω λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-
3
Στύβω από πάνω τα 2 λεμόνια, ρίχνω τα μπαχαρικά και προσθέτω το νερό.
-
4
Το φαγητό είναι έτοιμο όταν δέσει η σάλτσα του.
Σχόλια