Χοιρινή τηγανιά όνειρο
Έψαχνα στο site για να κάνω τηγανιά χοιρινή μιας και είμαι άπειρη στη κουζίνα ,πήρα ιδέες από 3-4 ,τις συνδύασα, πρόσθεσα και λίγα υλικά από το μυαλό μου και βουαλά! το αποτέλεσμα με δικαίωσε ! Είπα να τη γράψω αν θέλει κάποιος να τη δοκιμάσει και για να μη ξεχάσω πώς την έκανα ώστε να την επαναλάβω. Είναι ελαφρώς καυτερή με μια σάλτσα όνειρο για βούτες με ψωμάκι φρέσκο. Εγώ τη συνδύασα με πιλάφι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι χρόνοι που έδωσα είναι στο περίπου. Με το μάτι θα καταλάβετε.Όλα τα λαχανικά είναι μετρίου μεγέθους και το κρέας κομμένο σε μέτρια κομμάτια, κύβοι των 2 εκατοστών περίπου φανταστείτε, εσείς μπορείτε να τα κάνετε πιο μικρά αν θέλετε.
Υλικά
-
1 κιλό περίπου χοιρινό σε κομμάτια
-
1 κρεμμύδι τριμμένο
-
2 σκελίδες σκόρδου τριμμένες
-
2 καρότα τριμμένα
-
1 καυτερή πιπεριά μέτρια τριμμένη
-
2 κουτ. σούπας μανιτάρια σε κομμάτια
-
3 ντομάτες τριμμένες σε σάλτσα
-
100-150 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
-
0.5 ποτήρι λευκό κρασί
-
αλάτι-πιπέρι
-
λάδι ελαιόλαδο λίγο για το τηγάνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε στο μούλτι, για μεγαλύτερη ευκολία, τα λαχανικά μας και κάνουμε τις ντομάτες σάλτσα.
-
2
Πλένουμε το χοιρινό και το αλατοπιπερώνουμε.
-
3
Στο βαθύ τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει ρίχνουμε τα τριμμένα σκόρδα-κρεμμύδι-πιπεριά-καρότα, τα μανιτάρια και το κρέας.
-
4
Ανακατεύουμε και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
-
5
Σβήνουμε με το κρασί.
-
6
Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
-
7
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει και να δέσουν τα υλικά, περίπου μισή ώρα.Ανακατεύουμε πού και πού.
-
8
Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και το αφήνουμε άλλα 5-10 λεπτά.
-
9
Μόλις σβήσουμε το φαί, προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε.
Σχόλια