Χοιρινή τηγανιά πεντανόστιμη
Είναι μία συνταγή που μου την έδωσαν κι εμένα και από τότε που την πρώτο-έφτιαξα έχει γίνει Νο 1 επιλογή σε τραπέζια γιορτές κλπ. Πρόκειται για χοιρινή τηγανιά με λουκάνικα και χρωματιστές πιπεριές που δίνουν πλούσιο άρωμα. Το κύριο ωστόσο αρωματικό είναι το βαλσάμικο ξύδι. Την έχω φτιάξει και σε βάφτιση 250 ατόμων και έγινε ανάρπαστη!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Βαλσάμικο ξύδι μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε. Εγώ βάζω μπόλικο πάντως και όταν ετοιμαστεί την αφήνω λίγο να κρυώσει για να μελώσει από παντού.Ελέγχετε το νερό. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε και άλλο ανάλογα το κατά πόσο έχει ψηθεί το κρέας.Συνοδεύεται απίστευτα με τηγανιτές πατάτες!!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφού έχουμε καθαρίσει και κόψει σε κομμάτια το χοιρινό, το τοποθετούμε σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι και ρίγανη όσο θέλουμε και το αφήνουμε να τσιγαριστεί μέχρι να πάρει χρώμα (4 - 5 λεπτά) ανακατεύοντας συχνά σε δυνατή φωτιά.
-
2
Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα λουκάνικα που τα έχουμε είδη κόψει σε μικρά κομμάτια.
-
3
Προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε.
-
4
Προσθέτουμε τις πιπεριές αφού τις έχουμε πλύνει και κόψει σε ροδέλες.
-
5
Κόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε.
-
6
Σβήνουμε με βαλσάμικο ξύδι.
-
7
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό.
-
8
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα.
-
9
Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την τηγανιά να βράσει για 1 ώρα σε μεσαία θερμοκρασία.
-
10
Αφού είναι έτοιμη προσθέτουμε το λεμόνι (όσο θέλουμε).
Σχόλια