Χοιρινή Τηγανιά της Ρούλας

Petros1993
Petros1993 @cook_8520881

Περίφημος μεζές!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφού ρίξουμε όλα τα υλικά, θα προσθέσουμε 1/4 του ποτηριού νερό. Αυτό είναι κάτι που θα το κάνουμε ανά 15 περίπου λεπτά. Ο λόγος είναι πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σωθούν τα υγρά. Προσοχή!  Ο λόγος που το ρίχνουμε λίγο λίγο είναι για να μην μπει το φαγητό σε διαδικασία βρασμού. Το θέλουμε να αχνίζει με το κλειστό καπάκι και να σιγομαγειρεύεται.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4
  1. 1/2 κιλό χοιρινό κομμάτι κομμένο σε μικρά κομματάκια (προτιμούμε σπάλα)
  2. 1/2 ποτήρι νερού κρασί Αγιωργίτικο
  3. 2 κ.σ. ξύδι
  4. 2-3 κ.σ. Worcestershire sauce
  5. 1-2 κ.γ. ζάχαρη
  6. μανιτάρια άσπρα φρέσκα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα, σε λαδάκι που καίει, το χοιρινό για 5 λεπτά αναποδογυρίζοντας το, με σκοπό να θωρακιστεί καλά.

  2. 2

    Σβήνουμε με το Αγιωργίτικο κρασί και το ξύδι.

  3. 3

    Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το Worcestershire sauce και τη ζάχαρη.

  4. 4

    Χαμηλώνουμε στο μισό τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι για μια ωρίτσα έως ότου μαλακώσει και τσιμπιέται εύκολα το κρέας.

  5. 5

    Τα μανιτάρια τα ετοιμάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζοντας τα με ελάχιστο λαδάκι για 5-7 λεπτά και προσθέτοντας πιπεράκι και αλατάκι.  

  6. 6

    Κλείνουμε το μάτι στο οποίο βρίσκεται η κατσαρόλα με την τηγανιά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Petros1993
Petros1993 @cook_8520881
στις