κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό κότσι με πορτοκάλι, μουστάρδα και πατάτες

Χοιρινό κότσι με πορτοκάλι, μουστάρδα και πατάτες

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
,ΕΛΛΑΔΑ

Ένα εξαιρετικό πιάτο, ιδανικό για γιορτινό τραπέζι. Υπέροχες γεύσεις που δένουν μεταξύ τους. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που θα ενθουσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 4 χοιρινά κότσια
  2. 1 κιλό πατάτες μικρές φρέσκες με την φλούδα τους
  3. 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  4. αλάτι, πιπέρι
  5. Για τη σάλτσα
  6. 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  7. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι
  8. 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο ζωμό λαχανικών
  9. 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα πικάντικη (Dijon)
  10. 1 1/2 κουταλιά της σούπας ανάμικτα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, δενδρολίβανο)
  11. 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  12. αλάτι
  13. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

  2. 2

    Βάζετε τα κότσια μέσα σε ένα πήλινο με καπάκι και περιχύνετε με τη σάλτσα.

  3. 3

    Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150C με σκεπασμένο το πήλινο, για περίπου 2-3 ώρες.

  4. 4

    Πλένετε τις πατατούλες, αλατοπιπερώνετε καλά και τις σκορπάτε στο πήλινο μαζί με τα κότσια. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνετε με σκεπασμένο το πήλινο, για 1 ώρα ακόμα ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά για να απορροφήσουν οι πατάτες τη σάλτσα.

  5. 5

    Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και συνοδεύετε με μουστάρδα, αν θέλετε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ace
ace @cook_8453365
YΠΕΡΟΧΟ!!!!!!!!!!δεν εχω λογια!μας αρεσε παααααρα πολυ!δοκιμαστε την και δε θα χασετε!καλες γιορτες!

Από

FRANCINE
FRANCINE @lina_2022
στις
,ΕΛΛΑΔΑ