Χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας
Λεμονάτο να γλύφετε τα δάχτυλά σας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε διαλύουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ ή και παραπάνω, εξαρτάται απο το ζουμάκι που έχετε, σε λίγο νερό και ρίχνουμε στη κατσαρόλα για να δέσει το ζουμί. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
1/2 κ. χοιρινό (χρησιμοποιώ τηγανιά)
-
1 σφηνάκι λευκό κρασί
-
χυμό ενός λεμονιού
-
1 κύβο της αρεσκείας σας (χρησιμοποιώ λαχανικών)
-
λίγη ρίγανη
-
αλάτι πιπέρι
-
λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξαφρίζουμε το κρέας.
-
2
Το πλένουμε καλά και το στραγγίζουμε.
-
3
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας.
-
4
Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι, τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει σε ένα ποτηράκι.
-
5
Ρίχνουμε το κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει ο κύβος.
-
6
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και κατόπιν νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας.
-
7
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.
Σχόλια (44)