Chef Mηνάς Σωτηρακόπουλος
Chef Mηνάς Σωτηρακόπουλος @cook_8494555
Νέα Υόρκη

Δεν είναι η πιο εύκολη εκδοχή αλλά αξίζει. Είναι μια δίκη μου παραλλαγή που μου αρέσει πολύ.
Αν στην Ελλάδα δεν μπορείτε να βρείτε τις πατάτες αυτές, δοκιμάστε μικρές με λεπτες φλούδες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 2 μεγάλα χοιρινά ψαρονεφρια
  2. 20 fingerling πατάτες ή μικρές κίτρινες πατατούλες
  3. 1 μεγάλο κίτρινο βιολογικό κρεμμύδι τριμμένο
  4. 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
  5. Χυμό από 1 ζούμερο βιολογικό λεμόνι
  6. 1 κουτ. σούπας φρέσκια ρίγανη
  7. 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  8. 1 κουτάκι ζωμό κοτόπουλο "σπιτικό" 
  9. ελαιόλαδο παρθένο ελληνικό
  10. αλάτι
  11. γαλλικό κόκκινο πιπέρι piment d' espelette

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε αλατοπίπερο στα κομμάτια του χοιρινού (που τα έχουμε κόψει χοντρά κομμάτια ελαφρά διαγώνια) και τα σωταρουμε σε χύτρα ταχύτητας μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές (λίγα κομμάτια την φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία).

  2. 2

    Αφερούμε το κρέας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

  3. 3

    Ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα να ξεκολλήσουμε όλα τα κομματάκια από τον πάτο.

  4. 4

    Αφήνουμε να μαλακώσει το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα.

  5. 5

    Βάζουμε το κρέας πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι 1 κουτάλια της σούπας φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη και 1 κουτάλια του γλυκού ξερή.

  6. 6

    Αφήνουμε για 30" και σκεπάζουμε με ζεστό νερό ίσα να καλύπτει το κρέας.

  7. 7

    Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο "σιτικό" και κλείνουμε την χύτρα με το καπάκι.

  8. 8

    Βράζουμε 30'.

  9. 9

    Στο διάστημα αυτό κόβουμε τις fingerling πατατες κατά μήκος (χωρίς ξεφλούδισμα) και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο.

  10. 10

    Σε ένα πλατό πολύ ζεστό ή σε ένα μεγάλο τηγάνι τις τοποθετούμε με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω και σωτάρουμε χωρίς να γυρίσουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρωμα, αλατίζουμε γενναία και τις αποσύρουμε. Κρατάμε στην άκρη για το επόμενο βήμα.

  11. 11

    Ελέγχουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας αρκετά. (θελουμε να είναι πολύ μαλακό αλλά λίγο πριν αρχίσει να διαλύεται). Δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσαρμόζουμε. Αν χρειάζεται βράζουμε λίγο ακόμα.

  12. 12

    Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και με ανοικτό καπάκι ρίχνουμε τις πατάτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά χωρίς να λιώσουν τελείως.

  13. 13

    Δένουμε με λίγο κορν φλάουρ αν χρειάζεται για να έχουμε πλούσια σάλτσα και ρίχνουνε το κρέας στη κατσαρόλα να πάρει μια γρήγορη βράση.

  14. 14

    Σερβίρουμε με έξτρα φρέσκια ρίγανη και προσθέτουμε piment d'espelette (υπέροχο γαλλικό αρωματικό κόκκινο πιπέρι) κατά βούληση.

  15. 15

    Σερβίρουμε και καλή όρεξη.

Αντιδράσεις

Από

Chef Mηνάς Σωτηρακόπουλος
στις
Νέα Υόρκη
https://www.instagram.com/chef.minas.sotirakopoulos/
Δες περισσότερα