κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με βερμούτ και πορτοκάλι
marie74
marie74 @zoumeroula74
,Greece

Εύκολη και νόστιμη συνταγή ιδανική και για εναλλακτικό γιορτινό μενού ή μπουφέ

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και μαϊντανό από πάνω κανει ωραία χρωματική αντίθεση

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
Περίπου 4 άτομα
  1. 3 μεγάλα χοιρινά φιλέτα χτυπημένα
  2. 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  3. 2 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
  4. 0.5 φλυτζάνι βερμούτ ξηρό
  5. 0.5 φλυτζάνι λευκό κρασί ξηρό
  6. 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
  7. 2 κ. σούπας μαργαρίνη
  8. 1 κ. σούπας corn flour
  9. 3 κ.σούπας νερό
  10. αλάτι, πιπέρι
  11. φέτες και ξύσμα πορτοκάλι για ντεκόρ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες. Αναμειγνύουμε το σκόρδο με αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα και πασπαλίζουμε με αυτό το κρέας.

  2. 2

    Λιώνουμε τη μαργαρίνη και κοκκινίζουμε το κρέας για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρασί, βερμούτ και χυμό πορτοκάλι και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά.

  3. 3

    Κατόπιν μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα και αφου διαλύσουμε το corn flour στο νερό δενουμε με αυτό το ζωμό που υπαρχει στο τηγάνι μας

  4. 4

    Τοποθετούμε το κρέας πισω στο τηγάνι για να πάρει τη γεύση της σάλτσας.

  5. 5

    Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το ξύσμα και γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού. Συνοδεύεται με πιλάφι

Αντιδράσεις

Σχόλια

dcroula
dcroula @Roula1505
ΤΕΛΕΙΟ!!!!!\nΥπέροχη σάλτσα, υπέροχη γεύση.\nΌταν το δοκίμασα......αισθάνθηκα πολύ γκουρμέ μαγείρισσα, χαχαχαχα.\nΕπειδή το ζουμάκι που έμεινε δεν ήταν πολύ, πρόσθεσα λίγο λευκό κρασί ακόμα κι έδεσα τη σάλτσα.\nΚαλό είναι να σερβίρεται άμεσα για να δείχνει πιο καλά στο σερβίρισμα.

Από

marie74
marie74 @zoumeroula74
στις
,Greece
Λατρεύω το φαγητό και κατά επέκταση και τη μαγειρική....μου αρέσει πολύ να καλώ κόσμο για φαγητό και γύρω από το τραπέζι να λέμε τις απόψεις μας.
Δες περισσότερα