Χοιρινό με βερμούτ και πορτοκάλι
Εύκολη και νόστιμη συνταγή ιδανική και για εναλλακτικό γιορτινό μενού ή μπουφέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε και μαϊντανό από πάνω κανει ωραία χρωματική αντίθεση
Υλικά
-
3 μεγάλα χοιρινά φιλέτα χτυπημένα
-
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-
2 κ. γλυκού μουστάρδα σκόνη
-
0.5 φλυτζάνι βερμούτ ξηρό
-
0.5 φλυτζάνι λευκό κρασί ξηρό
-
1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι
-
2 κ. σούπας μαργαρίνη
-
1 κ. σούπας corn flour
-
3 κ.σούπας νερό
-
αλάτι, πιπέρι
-
φέτες και ξύσμα πορτοκάλι για ντεκόρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τα φιλέτα σε φέτες. Αναμειγνύουμε το σκόρδο με αλάτι, πιπέρι και μουστάρδα και πασπαλίζουμε με αυτό το κρέας.
-
2
Λιώνουμε τη μαργαρίνη και κοκκινίζουμε το κρέας για πέντε λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρασί, βερμούτ και χυμό πορτοκάλι και βράζουμε για άλλα δέκα λεπτά.
-
3
Κατόπιν μεταφέρουμε το κρέας σε πιατέλα και αφου διαλύσουμε το corn flour στο νερό δενουμε με αυτό το ζωμό που υπαρχει στο τηγάνι μας
-
4
Τοποθετούμε το κρέας πισω στο τηγάνι για να πάρει τη γεύση της σάλτσας.
-
5
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το ξύσμα και γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού. Συνοδεύεται με πιλάφι
Σχόλια