Χοιρινό με δαμάσκηνα
Μια συνταγή που έρχεται κατευθείαν από την αρχαία Ελλάδα. Για όσους αρνούνται τον συνδυασμό κρέας με φρούτο και για όσους θεωρούν το κινέζικο... την αυθεντία του γλυκόξινου. Ας εμπιστευτούμε τους προγόνους μας...
Λίγα μυστικά ακόμα
Όλη η διαδικασία χρειάζεται χαμηλή φωτιά έτσι ώστε το χοιρινό να γίνει μαλακό. Από το κρέας (και από κάθε κρέας που μαγειρεύουμε) είναι πάντα προτιμότερο να αφαιρούμε το ξίγκι. Έτσι το κρέας τρώγεται ευκολότερα και διευκολύνουμε και την πέψη του οργανισμού.Το ελαιόλαδο το ρίχνουμε όχι στο τηγάνι αλλά στο χοιρινό κρέας προτού το ρίξουμε στο τηγάνι. Έτσι αποφεύγουμε να κάψουμε το λάδι και να χάσει όλα τα συστατικά του.Όταν προσθέσετε το αλάτι, να έχετε κατά νου ότι η πατάτα το απορροφά, οπότε ρίξτε ανάλογα. Το πιπέρι νοστιμίζει πολύ το συγκεκριμένο φαγητό.Λόγω των πολλών συστατικών του, δεν συνοδεύεται από άλλο φαγητό αλλά σερβίρεται μόνο του.
Υλικά
-
10-12 κομμάτια χοιρινό κομμένο σε
-
1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές στρογγυλές λωρίδες
-
1 σκόρδο
-
2 πατάτες κομμένες στρογγυλές
-
δαμάσκηνα (ανάλογα με τη γεύση σας)
-
2 πιπεριές κόκκινες σε χοντρές λωρίδες
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι ώσπου να πάρει το πρώτο χρώμα. Ρίχνουμε τα κομμάτια χοιρινού και τα τσιγαρίζουμε μαζί με το σκόρδο.
-
2
Μόλις τσιγαριστούν προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές και αφού ανακατευτούν όλες οι μυρωδιές περιλούζουμε το μείγμα με το κόκκινο κρασί.
-
3
Τέλος προσθέτουμε και τις πατάτες και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20 λεπτά. Τώρα ρίχνουμε το αλάτι (ανάλογα με τη γεύση μας) και το πιπέρι.
Σχόλια (25)