κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι Basmati

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και ρύζι Basmati

2 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Γαβριέλα Γ.
Γαβριέλα Γ. @cook_8516351
,Ελλάδα

Μία συνταγή που θα την λατρέψουν όλοι..

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικά κομματάκια ανανά.Για να είναι πιο γευστική η σάλτσα μαζί με το κρέας μπορείτε αφού είναι έτοιμο το κρέας και το έχετε κόψει σε κομματάκια να το προσθέσετε στην σαλτσα και να ανακατέψετε καλά ώστε η σάλτσα, το κρέας και τα λαχανικά να δέσουν! Επίσης για πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα μπορείτε να γεμίσετε μία κούπα με ρύζι να την αναποδογυρίσετε στο πιάτο, να βάλετε το κρέας με τα λαχανικά στο πλάι και λίγη σάλτσα πάνω από το ρύζι! Καλή απόλαυση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
4 μερίδες
  1. 2 φιλέτα ψαρονέφρι
  2. 1 γλυκιά πιπεριά κόκκινη
  3. 1 γλυκιά πιπεριά κίτρινη
  4. 1 γλυκιά πιπεριά ποτροκαλί
  5. 1 πράσο (προαιρετικά)
  6. 5-6 κ.σ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  7. 1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξύδι
  8. 2 κ.σ. μέλι
  9. 1 κ.γ. αλεύρι
  10. 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  11. αλάτι
  12. πιπέρι
  13. ελαιόλαδο
  14. 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
  15. 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι basmati

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160o-180οC.Ξεπλένουμε το κρέας και το βράζουμε για μισή ώρα περίπου ώστε να μαλακώσει λίγο. Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε και τα «πασπαλίζουμε» με δενδρολίβανο (προαιρετικά), ρίχνουμε λίγο λάδι και τα ανακατεύουμε προκειμένου να «κολλήσουν» τα μυρωδικά. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό ή λάδι και τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

  2. 2

    Σβήνουμε με 1 κ.σ. λευκό κρασί, ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα βάζουμε το κρέας στον φούρνο σε λαδόκολλα και το αφήνουμε να ψηθεί για 20-30 λεπτά.

  3. 3

    Κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές και σε λεπτές ροδέλες το πράσο.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι φτιάχνουμε την γλυκόξινη σάλτσα. Δηλαδή βάζουμε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, το ξύδι, το μέλι, 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά μας για να δέσουν μεταξύ τους και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αμέσως μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και το πράσο και ανακατεύουμε για λίγο.

  4. 4

    Προσοχή! Δε θέλουμε να βράσουν οι πιπεριές και το πράσο διότι θα μαλακώσουν πολύ, θέλουμε απλώς να δεθούν με τη σάλτσα και να παραμείνουν τραγανά και νόστιμα. Αν το μίγμα είναι αραιό προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι προκειμένου να δέσει η σάλτσα μας.

  5. 5

    Προσθέτουμε το ρύζι μαζί με το νερό και μόλις το νερό κοχλάσει το σκεπάζουμε σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να απορροφήσει τα υγρά. Έτοιμο!

  6. 6

    Ώρα για σερβίρισμα! Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το φούρνο και το κόβουμε σε κομματάκια. Σερβίρετε το ρύζι και από πάνω το κρέας και περιχύστε με τη γλυκόξινη σάλτσα. Σίγουρα οι καλεσμένοι και οι φίλοι σας θα ενθουσιαστούν με την σπιτική αλλά τόσο δημιουργική και gourmet συνταγή και να είστε σίγουρες ότι θα σας το ξαναζητήσουν στο επόμενο κάλεσμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Γαβριέλα Γ.
στις
,Ελλάδα