KonstantinosChef
KonstantinosChef @Konstantinos
,Βουλγαρία

Εύκολη συνταγή για μπουκίτσες χοιρινό με νόστιμη σάλτσα κάρυ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 500 γρ. χοιρινό
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 φρέσκο κρεμύδι
  4. 1 μεγάλο φλυτζάνι λευκό κρασί
  5. αλάτι
  6. 2 κουταλιές μουστάρδα ντιζόν
  7. 2 κουταλιές γιαούρτι
  8. 100 γρ. κάρυ (ή όσο εσείς επιθυμείτε)
  9. 100 ml γάλα
  10. 1 κουταλιά αλεύρι
  11. ρίγανη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κομμένο με το μπλέντερ κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομένο φρέσκο κρεμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.

  2. 2

    Ρίχνουμε το κομμένο σε μπουκίτσες χοιρινό μας και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμύδι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές του.

  3. 3

    Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι μαζί με την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε νερό αρκετό ώστε να καλυφθεί το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά για να μαλακώσει καλά.

  5. 5

    Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με το μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά - την μουστάρδα, το αλεύρι, το γιαούρτι, τον χυμό το λεμονιού, το κάρυ και το γάλα - μέχρι να πάρει το μείγμα μια ομοιόμορφη υφή.

  6. 6

    Τρία - τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο του χοιρινού προσθέτουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού με προσοχή μέχρι απλά να δέσει η σάλτσα μας οπότε και κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι.

Αντιδράσεις

Από

KonstantinosChef
KonstantinosChef @Konstantinos
στις
,Βουλγαρία
Ερασιτέχνης λάτρης της καλής κουζίνας.Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές.
Δες περισσότερα