Χοιρινό με κάρυ
Εύκολη συνταγή για μπουκίτσες χοιρινό με νόστιμη σάλτσα κάρυ.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κομμένο με το μπλέντερ κρεμμύδι μαζί με το ψιλοκομένο φρέσκο κρεμύδι μέχρι να πάρει χρώμα.
-
2
Ρίχνουμε το κομμένο σε μπουκίτσες χοιρινό μας και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμύδι να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές του.
-
3
Ρίχνουμε το κόκκινο πιπέρι μαζί με την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Σβήνουμε με το λευκό κρασί αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε νερό αρκετό ώστε να καλυφθεί το κρέας. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά για να μαλακώσει καλά.
-
5
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε με το μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά - την μουστάρδα, το αλεύρι, το γιαούρτι, τον χυμό το λεμονιού, το κάρυ και το γάλα - μέχρι να πάρει το μείγμα μια ομοιόμορφη υφή.
-
6
Τρία - τέσσερα λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο του χοιρινού προσθέτουμε το μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού με προσοχή μέχρι απλά να δέσει η σάλτσα μας οπότε και κατεβάζουμε από την φωτιά την κατσαρόλα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση με ρύζι.
Σχόλια