Χοιρινό με κονιάκ και αποξηραμένα φρούτα
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή είναι μια απλή version ενός από τα γιορτινά πιάτα της μαμάς μου. Η κλασική συνταγή γίνεται με χοιρινό με πέτσα στο φούρνο με λάδι, λίγο φυτίνη, και φασκόμηλο, όπου περιχύνουμε το κρέας με τα υγρά του σε τακτά διαστήματα, ενώ η σάλτσα μαγειρεύεται ξεχωριστά. Συνοδεύεται άριστα με λευκό ρυζάκι ή και σκέτο με σαλάτα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σ’ ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι
-
2
Σοτάρουμε το ψαρονέφρι στο βούτυρο από όλες τις πλευρές
-
3
Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι
-
4
Προσθέτουμε στο τηγάνι μας το βερίκοκα και τα δαμάσκηνα
-
5
Σβήνουμε με το κονιάκ
-
6
Ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά
-
7
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το φασκόμηλο
-
8
10 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα μας προσθέτουμε μια κουταλιά σούπας μέλι
Σχόλια (16)