κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με λάχανο
v.polina
v.polina @cook_8464866

Με την γλύκα του λάχανου να δένει τέλεια με το κρέας...

Λίγα μυστικά ακόμα

Το καρότο το προσθέτω για το χρώμα κυρίως, αλλά και γευστικά δένει με το πιάτο...Μια μακεδονίτικη συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 πράσο ψιλοκομμένο
  4. 1 μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο (όπως το κόβουμε για σαλάτα)
  5. 2 πιπεριές κέρατα χοντροκομμένες
  6. ελαιόλαδο
  7. προαιρετικά2 καρότα σε ροδέλες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι να καλύψει τον πάτο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς

  2. 2

    Προσθέτουμε τις πιπεριές

  3. 3

    Ρίχνουμε και το χοιρινό και το γυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές

  4. 4

    Σιγά-σιγά βάζουμε το λάχανο στην κατσαρόλα μας (εάν δεν το παίρνει όλο, βάζουμε όσο χωρέσει, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε λίγο. Από τους υδρατμούς θα μαλακώσει και θα πέσει ο όγκος του και τότε θα μπορέσουμε να βάλομυε το υπόλοιπο)

  5. 5

    Βάζουμε αλάτι κατά βούληση και αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

Pireotissa
Pireotissa @cook_8458522
Πολύ καλή ιδέα να συνδυάσεις το λάχανο με το χοιρινό.Θα το φτιάξω και θα επιστρέψω με πηρουνάκια. Το λέω όμως εξαρχής ότι θα \"πειράξω\" λίγο τη συνταγή σου. Θα βάλω και λίγη ντομάτα πελτέ, γιατί το λάχανο άσπρο δεν μας αρέσει!!

Από

v.polina
v.polina @cook_8464866
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα