Χοιρινό με λάχανο
Με την γλύκα του λάχανου να δένει τέλεια με το κρέας...
Λίγα μυστικά ακόμα
Το καρότο το προσθέτω για το χρώμα κυρίως, αλλά και γευστικά δένει με το πιάτο...Μια μακεδονίτικη συνταγή.
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό σε κομμάτια
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1 πράσο ψιλοκομμένο
-
1 μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο (όπως το κόβουμε για σαλάτα)
-
2 πιπεριές κέρατα χοντροκομμένες
-
ελαιόλαδο
-
προαιρετικά2 καρότα σε ροδέλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε λάδι να καλύψει τον πάτο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το πράσο μέχρι να μαραθούν ελαφρώς
-
2
Προσθέτουμε τις πιπεριές
-
3
Ρίχνουμε και το χοιρινό και το γυρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές
-
4
Σιγά-σιγά βάζουμε το λάχανο στην κατσαρόλα μας (εάν δεν το παίρνει όλο, βάζουμε όσο χωρέσει, κλείνουμε το καπάκι και περιμένουμε λίγο. Από τους υδρατμούς θα μαλακώσει και θα πέσει ο όγκος του και τότε θα μπορέσουμε να βάλομυε το υπόλοιπο)
-
5
Βάζουμε αλάτι κατά βούληση και αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Σχόλια (21)