κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με μουστάρδα και δεντρολίβανο
tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232

Μία συνταγή για τους λάτρεις της μουστάρδας και για όσους θέλουν ποικιλία στη γεύση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το χοιρινό μπορεί να σερβιριστεί και μόνο του. Συνδιάζεται πάρα πολύ ωραία με κόκκινο ξηρό κρασί. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 500 γρ. χοιρινό για τηγανιά
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  3. 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  4. 2 πράσινες πιπεριές σε ροδέλες
  5. 100 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
  6. 1 1/2 κουτ. της σούπας μουστάρδα πικάντικη
  7. 1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
  8. 3 κουτ. της σούπας κόκκινο κρασί
  9. 2 κουτ. της σούπας δεντρολίβανο
  10. ελαιόλαδο
  11. αλάτι - πιπέρι
  12. ρύζι μακρύκοκκο για συνοδευτικό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και το χοιρινό και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας.

  3. 3

    Αραιώνουμε τη μουστάρδα με λίγο νερό και τη ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα μπαχαρικά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά.

  4. 4

    Όταν μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

  5. 5

    Βράζουμε το ρύζι με τη διπλάσια ποσότητα νερού.

  6. 6

    Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο ανακατεύουμε με το κρέας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

maroulita
maroulita @cook_8448670
Πολύ ωραίο φαγάκι! Ομολογώ ότι μου φάνηκε περίεργος ο συνδιασμός μουστάρδας, δεντρολίβανου και κρασιού, αλλά ο τολμών... ανταμοίβεται. όσοι δοκίμασαν έγλυφαν τα δάκτυλά τους!

Από

tsipouraki
tsipouraki @cook_8458232
στις