stellakoug
stellakoug @stellakoug
,Ελλάδα

Ένα κατακόκκινο εντυπωσιακό πιάτο με απλά υλικά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή για τους λάτρεις "σηκώνει" και σκόρδο. Μην φοβηθείτε το δυνατό άρωμα του σέλινου και του φασκόμηλου, "χάνονται" στο μαγείρεμα. Την συνταγή την είδα στην τηλεόραση στο Κυπριακό κανάλι ΡΙΚ. Την έφτιαχναν στην Κύπρο στα γαμήλια γεύματα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-5 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινό σπάλα (χωρίς κόκκαλο) σε μικρά κομμάτια
  2. 1 κιλό παντζάρια (μόνο τα γογγύλια)
  3. 2 μέτρια κρεμμύδια
  4. 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  5. 1 ματσάκι σέλινο
  6. 4-5 φυλλαράκια φασκόμηλο
  7. αλάτι -πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα γογγύλια σε ισομεγέθη κομμάτια (για να βράσουν ομοιόμορφα).

  2. 2

    Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το χοιρινό.

  3. 3

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί μερικά λεπτά.

  4. 4

    Προσθέτουμε κομμένο το σέλινο, τα παντζάρια, το φασκόμηλο, αλάτι, λίγο πιπέρι και τέλος προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά.

  5. 5

    Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα.

  6. 6

    Ελέγχουμε μήπως έχει μείνει από νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε (πάντα ζεστό).

  7. 7

    Στο τέλος θα μείνει μιά κατακόκκινη πηχτή σαλτσούλα.

  8. 8

    Σερβίρεται με ένα ωραίο ρυζάκι μπασμάτι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

evdoba
evdoba @evdoba
Ενδιαφέρον φαίνεται. Με την πρώτη ευκαιρία θα την δοκιμάσω και θα επανέλθω.

Από

stellakoug
stellakoug @stellakoug
στις
,Ελλάδα