Χοιρινό με παντζάρια
Ένα κατακόκκινο εντυπωσιακό πιάτο με απλά υλικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή για τους λάτρεις "σηκώνει" και σκόρδο. Μην φοβηθείτε το δυνατό άρωμα του σέλινου και του φασκόμηλου, "χάνονται" στο μαγείρεμα. Την συνταγή την είδα στην τηλεόραση στο Κυπριακό κανάλι ΡΙΚ. Την έφτιαχναν στην Κύπρο στα γαμήλια γεύματα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα γογγύλια σε ισομεγέθη κομμάτια (για να βράσουν ομοιόμορφα).
-
2
Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το χοιρινό.
-
3
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί μερικά λεπτά.
-
4
Προσθέτουμε κομμένο το σέλινο, τα παντζάρια, το φασκόμηλο, αλάτι, λίγο πιπέρι και τέλος προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά.
-
5
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει για περίπου 1 1/2 ώρα.
-
6
Ελέγχουμε μήπως έχει μείνει από νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε (πάντα ζεστό).
-
7
Στο τέλος θα μείνει μιά κατακόκκινη πηχτή σαλτσούλα.
-
8
Σερβίρεται με ένα ωραίο ρυζάκι μπασμάτι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια