blackstone
blackstone @cook_8498364
pallhnh,

Χοιρινό με πατάτες στο φούρνο με γλυκιά πιπεριά, δενδρολίβανο και μέλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Με φρέσκο δενδρολίβανο και ρίγανη η γεύση θα απογειωθεί και οι μυρωδιές θα ναι πιο έντονες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

135 Minutes
6-8 άτομα
  1. 1 κιλό σπάλα χοιρινή (χωρίς κόκκαλο)
  2. 1 κιλό πατάτες φρέσκες
  3. 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  4. χυμός απο δύο πορτοκάλια
  5. χυμός απο ένα λεμόνι
  6. 2 κόκκινες πιπεριές γλυκιές
  7. 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  8. 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  9. 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα (γλυκιά)
  10. 1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
  11. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  12. 1 κουταλιά της σούπας πιπέρι
  13. 3 ποτήρια νέρο (600μλ)
  14. 50 γραμ. λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Παίρνουμε τη σπάλα την ξεπλένουμε καλά και την κόβουμε σε κομμάτια (λίγο πιο μεγάλα από ότι στην τηγανιά) και τη βάζουμε σε ένα ταψί.

  2. 2

    Καθαρίζουμε τις πατάτες ή τις ξεπλένουμε πολύ καλά αν θέλουμε να τις βάλουμε με τη φλούδα και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις τοποθετούμε και αυτές στο ταψί με το κρέας.

  3. 3

    Καθαρίζουμε τις πιπεριές, τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες και τις τοποθετούμε στο ταψί.

  4. 4

    Ρίχνουμε στο ταψί τη ρίγανη, το κάρυ, την πάπρικα, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και το λάδι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να μαριναριστούν καλά.

  5. 5

    Σε 600μλ χλιαρό νερό διαλύουμε 3 κουταλιές της σούπας μέλι. Προσθέτουμε το χυμό των πορτοκαλιών και του λεμονιού και ρίχνουμε το ζωμό αυτό στο ταψί.

  6. 6

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις στη μεσαία σχάρα για 1 1/2 ώρα.

  7. 7

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 1 με 1 1/2 ώρα(ανάλογα με το φούρνο)μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

dcroula
dcroula @Roula1505
Μόλις σηκωθήκαμε από το τραπέζι, ένα πεντανόστιμο Κυριακάτικο φαγητό.
Έβαλα παραπάνω πιπεριές χοντροκομμένες. Μέλι έβαλα 2 κουταλιές και νομίζω ότι ήταν αρκετό, αν έβαζα παραπάνω θα γλύκιζε αρκετά το φαγητό, παρόλο που μ'αρέσουν αυτοί οι συνδιασμοί.
3 ώρες ψήσιμο είναι πάρα πολύ για χοιρινό σε μερίδες, 2μιση ώρες στους 180 βαθμούς το ανώτερο και πάλι ίσως να ήταν εντάξει και στο 2ωρο, αλλά βλέπεις έβαλα το φαγητό στο φούρνο και πήγα για καφεδάκι.....

Από

blackstone
blackstone @cook_8498364
στις
pallhnh,