κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη

Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη

Μαγειρεύτηκε 8 φορές
Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544

Μια Κρητική συνταγή για χοιρινό με σέλινο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σύμφωνα με την παραπάνω συνταγή, μπορούμε να ψήσουμε και αγριοσέλινα με χοιρινό. Μπορούμε ακόμη να προσθέσουμε αυγολέμονο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
  1. 1,5 κιλό χοιρινό χωρίς κόκαλα
  2. 2 κιλά σέλινο
  3. 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  4. 1/2 ποτήρι λάδι
  5. χυμός 2-3 λεμονιών
  6. αλάτι
  7. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το σέλινο σε μια κατσαρόλα με νερό να πάρει μια βράση και το σουρώνουμε.

  2. 2

    Τσιγαρίζουμε το κρέας στο λάδι κομμένο σε μέτρια κομμάτια.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μετά από 5 λεπτά λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί περίπου 3 τέταρτα της ώρας.

  4. 4

    Βάζουμε στην κατσαρόλα και το σέλινο με το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε χαμηλή φωτιά.

  5. 5

    Δεν ανακατεύουμε το φαγητό με την κουτάλα αλλά κουνάμε μόνο λίγο την κατσαρόλα για μην κολλήσει το κρέας.

  6. 6

    Όταν μείνει μόνο το λάδι του ρίχνουμε το λεμόνι και το φαγητό είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (8)

Σχόλια (18)

MARIKRISTIN
MARIKRISTIN @marikristin
Από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα μυρωδάτο και νοστιμότατο!!!!!

Από

Ελeνη
Ελeνη @cook_8484544
στις