κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι

Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι

Mairy Cook
Mairy Cook @MairyCook89
Volo,Greece

Χοιρινό μπούτι με μέλι, μουστάρδα, πορτοκάλι και μελωμένες πατάτες...Το έφτιαξα πρώτη φορά σε τραπέζι την πρωτοχρονιά και ξετρελάθηκαν όλοι!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Την έχω φτίαξει δύο φορές μέχρι στιγμής και τις δύο έγινε τέλειο! Δεντρολίβανο και τις δύο φορές έβαλα αποξηραμένο διότι δεν είχα φρέσκο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

180 Minutes
10 άτομα
  1. 1 μπούτι χοιρινό ολόκληρο με πέτσα περίπου 3 κιλά
  2. 2 κ.σ. μέλι
  3. 2 πορτοκάλια χυμό και πορτοκαλόκουπες
  4. αλάτι
  5. πιπέρι
  6. 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  7. Για τις πατάτες
  8. 1 1/2 κιλό μικρές πατάτες
  9. 2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα
  10. 2 πορτοκάλια (το χυμό)
  11. 1 λεμόνι (το χυμό)
  12. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  13. αλάτι
  14. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βγάζουμε το μπούτι από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα τουλάχιστον. Το βάζουμε σε ταψί και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια του λίπους σε ρόμβους.

  2. 2

    Περιχύνουμε με το πορτοκάλι και το λεμόνι. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά το μπούτι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τις πορτοκαλόκουπες στο ταψί. Το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα και 30'.

  3. 3

    Βάζουμε σε μπολ τις ολόκληρες καθαρισμένες πατάτες. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ξεσκεπάζουμε το μπούτι και προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο με τη φλούδα και όλα τα υγρά.

  4. 4

    Ανακατεύουμε το μέλι με το μπαλσάμικο και τη μουστάρδα. Αλείφουμε το μπούτι με πινέλο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα και 30' μέχρι να ξεροψηθεί η πέτσα και να μελώσουν οι πατάτες.

Αντιδράσεις

Σχόλια

elenixania
elenixania @Eleni
Εξαιρετική συνταγή για χοιρινό!Σε ευχαριστούμε πολύ!

Από

Mairy Cook
Mairy Cook @MairyCook89
στις
Volo,Greece