Χοιρινό πρασοσέλινο από την knorr
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια 20 γραμμ.
-
2 Knorr σπιτικούς Ζωμoύς Μπουκέτο Μυρωδικών
-
100 ml ελαιόλαδο
-
1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
-
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
-
1 λίτρο νερό
-
500 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
-
500 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
-
χυμός από 2 λεμόνια
-
2 αυγά
-
1 κ.σ. κορν φλάουρ
-
αλάτι & πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε.
-
2
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και περιμένουμε να κάψει.
-
3
Ρίχνουμε το κρέας και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει.
-
4
Αφαιρούμε το κρέας με μία κουτάλα από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι.
-
5
Σιγοψήνουμε μέχρι να μελώσει και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
-
6
Καθώς το κρασί βράζει και μειώνεται προσθέτουμε το πρασοσέλινο και ανακατεύουμε.
-
7
Αφού μαραθεί χωρίς όμως να τελειώσουν τα υγρά στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τους σπιτικούς ζωμούς μπουκέτο μυρωδικών και ανακατεύουμε.
-
8
Βάζουμε ξανά το κρέας και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά.
-
9
Μόλις ψηθεί ρίχνουμε το αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε.
-
10
Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά με 1 κουταλιά κορν φλάουρ και το χυμό από τα λεμόνια.
-
11
Ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο τον ζωμό ζεστό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
-
12
Μέτα προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
-
13
Προσθέτουμε τον άνηθο και δοκιμάζουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια