Χοιρινό πρασοσέλινο από την knorr

35 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε κομμάτια 20 γραμμ.
  2. 2 Knorr σπιτικούς Ζωμoύς Μπουκέτο Μυρωδικών
  3. 100 ml ελαιόλαδο
  4. 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε λεπτές φέτες
  5. 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  6. 1 λίτρο νερό
  7. 500 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  8. 500 γρ. σέλινο ψιλοκομμένο
  9. 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  10. χυμός από 2 λεμόνια
  11. αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και περιμένουμε να κάψει.

  3. 3

    Ρίχνουμε το κρέας και αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει.

  4. 4

    Αφαιρούμε το κρέας με μία κουτάλα από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

  5. 5

    Σιγοψήνουμε μέχρι να μελώσει και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

  6. 6

    Καθώς το κρασί βράζει και μειώνεται προσθέτουμε το πρασοσέλινο και ανακατεύουμε.

  7. 7

    Αφού μαραθεί χωρίς όμως να τελειώσουν τα υγρά στη κατσαρόλα, προσθέτουμε τους σπιτικούς ζωμούς μπουκέτο μυρωδικών και ανακατεύουμε.

  8. 8

    Βάζουμε ξανά το κρέας και ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά.

  9. 9

    Μόλις ψηθεί ρίχνουμε το αλατοπίπερο και δοκιμάζουμε.

  10. 10

    Για το αυγολέμονο, χτυπάμε τα αυγά με 1 κουταλιά κορν φλάουρ και το χυμό από τα λεμόνια.

  11. 11

    Ρίχνουμε σιγά σιγά στο αυγολέμονο τον ζωμό ζεστό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

  12. 12

    Μέτα προσθέτουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

  13. 13

    Προσθέτουμε τον άνηθο και δοκιμάζουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

knorr
knorr @cook_8501103
στις
,
Πάθος για γεύση!
Δες περισσότερα