Χοιρινό ψητό της κατσαρόλας
Ένα φαγητό νόστιμο και εύκολο στην παρασκευή του.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε το σβήνουμε και με λεμόνι.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ροδίζουμε το χοιρινό.
-
2
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε λίγο ακόμη.
-
3
Σβήνουμε με κρασί.
-
4
Μόλις εξατμισθεί λίγο το οινόπνευμα προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει.
-
5
Εντωμεταξύ τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ελαφρά τις πατάτες κομμένες χοντρές.
-
6
Μόλις μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τις πατάτες στη κατσαρόλα.
-
7
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Σχόλια