ΜΑΡΑΤΑ
ΜΑΡΑΤΑ @Maratascook
ΙΛΙΟΝ,ΕΛΛΑΔΑ

Γρήγορο, εύκολο και πολύ νόστιμο. Ότι πρέπει για όσους έχουν δυσκολία στο μάσημα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν το κασέρι είναι Μυτηλήνης πικάντικο θα γίνει το φαγητό σούπερ! Δεν θα προλάβει να φτάσει στο τραπέζι. Μην το αφήσετε να στεγνώσει στο ψήσιμο, γιατί το ζουμάκι που κάνει, με ενα ρυζάκι ή ένα πουρέ συνοδεία απογειώνει. Τουλάχιστον εγώ τρελαίνομαι!!! Και φυσικά πάντα η ποσότητες είναι θέμα γεύσης του καθενός. Προσαρμώστε στα δικά σας δεδομένα. Αν θέλετε πάνω απο το κασέρι για πιο όμορφο και νόστιμο αποτέλεσμα στολίστε με ροδέλες πράσινης πιπερίας. Επίσης για να αποφύγετε το αλουμινόχαρτο αν έχετε δυνατό φούρνο βάλτε το τυρί στα μισά του ψησίματος. Καλή όρεξη!!! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

54 Minutes
4-6 μερίδες ανάλογα
  1. 4-6 κομμάτια σνίτσελ χοιρινό
  2. 3-4 μεγάλες ντομάτες
  3. 1/2 κιλό κασέρι τριμένο
  4. 1 φλυτζάνι πουμαρό ελαφρώς αραιωμένο
  5. Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ.

  2. 2

    Παίρνουμε ένα ταψάκι που να χωράει τα σνίτσελ στρωμμένα και το βουτυρώνουμε πολύ καλά.

  3. 3

    Στρώνουμε τα σνίτσελ στο ταψί ετσι ώστε να καλυφτεί όλος ο πάτος και να μην πολυκαβαλάνε τα σνίτσελ μεταξύ τους. Η στρώση στα σνίτσελ να μην είναι απλωτή, να είναι σουφρωμένα.

  4. 4

    Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες οχι πολύ χοντρές (για να μην μείνουν ωμές) και τις στρώνουμε πάνω στα σνίτσελ.

  5. 5

    Ρίχνουμε το αραιωμένο πουμαρό.

  6. 6

    Απο πάνω στρώνουμε ενα παχύ στρώμα κασέρι.

  7. 7

    Αν ο φούρνος είναι πολύ δυνατός σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και το αφαιρούμε προς το τέλος του ψησίματος ίσα για να ροδίσει το κασεράκι.

  8. 8

    Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180-200 για 20-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (60)

Amanda
Amanda @AmandasCooking
Μπράβο για την συνταγή φίλη μου! Κάπως έτσι φτιάχνω κι εγώ τα σνίτσελ (ή τα σνίτσελ κοτόπουλου)....η αλήθεια είναι πως οι παραλλαγές όσον αφορά το τυρί ή τα υλικά της σάλτσας είναι... σχεδόν ατελείωτες και....ποτέ δεν μένει ούτε μια μικρή \'μπουκίτσα\'! :-) \n\nΝα\' σαι πάντα καλά και....καλά μαγειρέματα να\'χουμε! :-)

Από

ΜΑΡΑΤΑ
ΜΑΡΑΤΑ @Maratascook
στις
ΙΛΙΟΝ,ΕΛΛΑΔΑ
Είμαι ξερόλα!!!Θέλω να μαθαίνω τα πάντα!!!Μου αρέσει πολύ να μαγειρέυω γιατί μετά θα φάω και θα φάνε και άλλοι και θα μου πουν καλά λόγια!!!Είμαι και λίίίίίγο ψώνιο!!! (Ήμουν) 32 και έχω πια τρία παιδιά... έφτασα 47 και μυαλό δεν έβαλα 😋 και κοντεύουν τα παιδιά μου να γίνουν 30 😝😝😝😝
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε