Χοιρινό στη γάστρα
Εύκολο χοιρινό στη γάστρα με το κρέας να γίνεται λουκούμι!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είμαι δεινή μαγείρισσα, όμως κατά αυτόν τον τρόπο το κρέας έγινε πραγματικά αλοιφή και πολύ νόστιμο!
Υλικά
-
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι
-
1 πράσινη πιπεριά
-
1/3 κούπας ελαιόλαδο
-
1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
-
αλάτι- πιπέρι
-
ρίγανη
-
κεφαλοτύρι τριμμένο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε το κρέας και προσθέτουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και την πιπεριά.
-
2
Αλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αφού το περιλούσουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο όλο το βράδυ στο ψυγείο.
-
3
Αδειάζουμε το μπολ στη γάστρα ΧΩΡΙΣ να προσθέσουμε καθόλου νερό και ψήνουμε για 2,5 ώρες στους 200 β.
-
4
Το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι προκειμένου να ''τραβήξει'' τα υγρά και προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)