κύρια φωτογραφία συνταγής Χοιρινό στη γάστρα
helenloverdou
helenloverdou @cook_8466131
,

Εύκολο χοιρινό στη γάστρα με το κρέας να γίνεται λουκούμι!  

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν είμαι δεινή μαγείρισσα, όμως κατά αυτόν τον τρόπο το κρέας έγινε πραγματικά αλοιφή και πολύ νόστιμο!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

3 - 4 άτομα
  1. 1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 πράσινη πιπεριά
  4. 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  5. 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  6. αλάτι- πιπέρι
  7. ρίγανη
  8. κεφαλοτύρι τριμμένο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε το κρέας και προσθέτουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και την πιπεριά.

  2. 2

    Αλατοπιπερώνουμε καλά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και αφού το περιλούσουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό ντομάτας, ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο όλο το βράδυ στο ψυγείο.

  3. 3

    Αδειάζουμε το μπολ στη γάστρα ΧΩΡΙΣ να προσθέσουμε καθόλου νερό και ψήνουμε για 2,5 ώρες στους 200 β.

  4. 4

    Το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι προκειμένου να ''τραβήξει'' τα υγρά και προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

coco
coco @cook_8460742
Δεν ξέρω αν είσαι δεινή μαγείρισσα, αλλά η συνταγή σου μας άρεσε! Όντως μαλακό και ζουμερό το κρεατάκι και νόστιμο. Βέβαια μου πήρε λίγο παραπάνω χρόνο να το ψήσω γιατί το μαρίναρα και με λίγο κρασάκι...

Από

helenloverdou
helenloverdou @cook_8466131
στις
,